În perioada 01 – 05 octombrie, câinele de căutare – salvare Leban a participat la campionatul de dresaj al MAI. Patrupedul a fost la competiție alături de conducătorul său, plt.adj.șef Andrei Constantin, din cadrul ISU Sibiu. Împreună au participat la „Campionatul de dresaj al câinilor de serviciu din Ministerul Afacerilor Interne”, ediția a XIV-lea. Câinele s-a clasat pe primul loc la camionatul de dresaj al MAI, categoria Câini de căutare-salvare în mediu urban. Este cea de-a treia ediție a campionatului la care participă campionul canin, la primele două clasându-se pe locul al II-lea.

Leban are 10 ani și a fost alături de pompierii sibieni la intervenții pentru căutarea unor persoane dispărute. De asemenea, efectuează permanent antrenamente și participă la programele de pregătire, împreună cu echipajele de intervenție ale ISU Sibiu, sub coordonarea plt.adj.șef Andrei Constantin, îndeplinind, de fiecare dată misiunea încredințată.

„Dincolo de performanță, pentru noi, pompierii de la ISU Sibiu, Leban este un suflet și un adevărat camarad, care ne-a umplut inima de mândrie și încântare. Chiar dacă vârsta și starea lui de sănătate ne anunță faptul că se apropie momentul retragerii din activitate, nu-l vom uita și-i vom purta aceeași grijă, bucurându-ne atât cât este posibil de compania lui”, transmite Cristina Criveanu, purtător de cuvânt ISU Sibiu.

 

Articolul precedentBRAȘOV | Minoră urmărită național, identificată de polițiștii din Bod
Articolul următorPeste 1.300 de cazuri de răceală în prima săptămână a lunii octombrie, în judeţul Sibiu