În noaptea trecerii dintre ani, sunt anumite superstiții cu privire la ceea ce mâncăm sau bem. Există anumite alimente despre care se spune că trebuie consumate de Anul Nou pentru a atrage bunăstarea. Iată ce se mânâncă și ce nu se mănâncă de Revelion.

 

Mănâncă pește, fiindcă se spune că, aşa cum peştele înoată prin apă, așa vei înota şi tu prin toate necazurile din anul următor, fără să te afecteze. Unii zic că peștele trebuie să fie primul aliment pe care îl mâncăm în Noul An.

 Consumă carne de gâscă. Te va ajuta să plutești peste probleme şi să înaintezi spre ţelul tău, aşa cum face gâsca.

De Revelion trebuie să mănânci struguri. Ciuguleşte dintr-un ciorchine de struguri, bob cu bob, câte 12. Când ai ajuns la al 12-lea bob, pune-ţi o dorinţă care ţine de bani. Strugurii şi stafidele simbolizează abundenţa financiară.

 Bea şampanie la 12 noaptea pentru a avea parte de belşug. Poate fi și vin spumante. Important e să bei paharul până la fund şi toate dorinţele pentru noul an se vor îndeplini.

De Revelion este bine să ai fructe rotunde în casă În noaptea dintre ani este indicat să ai în case cât mai multe fructe rotunde. Se spune că forma sferică este asocitată cu infinitul, continuitatea. Dacă ai fructe în formă rotundă în casă în noaptea de Revelion se spune că îți sporești șansele de succes în Noul An.

Emănâncă rodie de Anul Nou. Este o tradiție originară din Turcia, dar urmată și de români. Rodia are culoarea roșie, iar culoarea simbolizează inima omului sănătos. Mai mult, medicii recomandă consumul de rodii datorită efectelor benefice pentru sănătate.
 

În Noaptea de Revelion nu este bine să consumăm pui. Se spune că alungă norocul. Această pasăre scurmă şi astfel norocul se împrăştie. De aceea e bine să ai pe masa porc sau curcan.
 

Articolul precedentCât de sănătoasă este, da fapt, PIFTIA. Adevărul pe care nimeni nu-l spune
Articolul următorNoul an în jurul lumii