Reprezentanții Consiliului Județean vin cu o propunere pentru a sărbători în acest an Ziua Națională a României. Ei lansează către unitățile de învățământ, către artiști, organizații de tineret, dar și către publicul larg un apel la urări pentru România, la împlinirea unui secol de existență. Proiectul „Tu ce-i urezi României de ziua ei?” va strânge cele mai frumoase urări, însoțite de numele și vârsta autorului, vor fi transpuse pe un banner ce va fi amplasat în zona centrală a orașului, pe traseul festivităților de 1 Decembrie.

Urările pot fi transmise electronic prin e-mail la adresa: [email protected], dar și prin mesaje pe la adresa de Facebook, precum și în scris, la Centru de Informare pentru Cetățeni de pe str. General Magheru nr. 14 A până pe data de 23 noiembrie.

„Ne-am gândit la o acțiune prin care să facem auzită vocea sibienilor, pentru că 1 Decembrie e și despre viitorul nostru comun, nu doar despre trecut. În dezvoltarea României ca stat modern, Sibiul a jucat un rol central încă dinainte de 1918 și continuă să inspire întreaga țară și să încurajeze destinul european al României”, declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Manifestări de 1 decembrie

De asemenea, se anunță că pregătirile pentru marcarea Zilei Naționale au început deja din luna septembrie. La ultima întâlnire de lucru, a care a avut loc luni, 12 noiembrie, au fost agreate principalele momente ale programului, care va include depuneri de coroane la Biserica dintre Brazi, dezvelirea bustului lui Alexandru Vaida Voevod și ceremonia de depuneri de coroane în Parcul Astra. Unul dintre cele mai așteptate momente de către sibieni, mai ales de către copii, va fi ceremonialul militar desfășurat pe bulevardul Corneliu Coposu care va include defilarea trupelor și a tehnicii și se va încheia cu Hora Unirii, în Piața Unirii. Nu va lipsi spectacolul folcloric susținut de Ansamblul Folcloric „Cindrelul Junii-Sibiului”, găzduit de Sala Transilvania, o proiecție de gală a filmului Drumul Regelui la „Centrul Cultural Ion Besoiu” și concertul simfonic al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Manifestările se vor încheia cu retragerea cu torțe, organizată de structurile din cadrul Sistemului Național de Apărare și Ordine Publică. Ultimele detalii ale programului urmează a fi stabilite și comunicate către public în săptămânile următoare.

 

 

Articolul precedentSe apropie o nouă ediție a Zilelor Centrului de Tineret Sibiu
Articolul următorUPDATE: Accident rutier la ieșirea din Cornățel spre Agnita. Posibil două victime