Primăria Sibiu a alcătuit un bilanț al lucrărilor de modernizare și reparații a străzilor și de reabilitare a cartierelor în 2018. Reprezentanții instituției spun că cinci zone din cartierele de blocuri au fost modernizate și alte două sunt în lucru. De asemenea, s-au făcut lucrări de modernizare și reparații ample pe 45 de străzi.

În anul 2018 a fost finalizată a doua zonă din cartierul Hipodrom II, situată între bulevardul Mihai Viteazu, strada Oituz, strada Mirăslău, strada Gorăslău şi strada Nicolae Iorga, lucrările incluzând reabilitarea carosabilului, a trotuarelor, reconfigurarea spațiilor de parcare, modernizarea sistemului de iluminat public și amenajarea tubulaturii subterane unde au fost coborâte cablurile suspendate.

Tot finalizată a fost și zona Gării. Lucrările au inclus modernizarea carosabilului aleilor și străzilor, reamenajarea trotuarelor, optimizarea spațiilor de parcare, precum și îmbunătățirea iluminatului public, zonele verzi urmând să fie amenajate în primăvară, în sezonul plantărilor. Două arii au făcut obiectul acestui proiect:

– perimetrul delimitat de str. Uzinei – str. Constituției – strada General Magheru

– perimetrul delimitat de str. Constituției – str. Abatorului – Aleea Țesătorilor – str. 9 Mai

– Zona blocurilor de pe strada Lomonosov,

– Zona blocurilor de pe bulevardul Vasile Milea, lângă Inspectoratul Județean de Poliție

– Zona străzii Simion Mehedinți

S-a lucrat și urmează ca în 2019 să se încheie lucrările în următoarele zone:

– Hipodrom III, zona dintre strada Nicolae Iorga, Calea Cisnădiei și Aleea Frații Buzești – ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la sfârșitul lunii mai, iar până la sfârșitul lui 2018 s-a lucrat la noua rețea de iluminat public, la carosabil, trotuare și parcări.

– Reparații generale în două zone de blocuri din Turnișor:

– Zona Aleea Pajiștei – str. Iasomiei, cuprinsă între străzile Șos. Alba Iulia, str. Calea Turnișorului și str. Agricultorilor.

– Zona de blocuri de pe Șos. Alba Iulia, cuprinsă între str. Grâului și str. E. Bielz.

– Amenajare spații de parcare în zone de blocuri pe Intrarea Siretului nr. 2, 1-3A și 13, pe Aleea Streiu, pe Aleea Șteaza și în spatele Centrului Cultural Ion Besoiu.

Sunt o serie de lucrări  care au fost contractate în 2018 și care vor începe în 2019. Este vorba despre reparațiile capitale ale străzilor și aleilor din zona Ștefan cel Mare nr. 147 (zona Broscărie). Contractul de lucrări deja încheiat prevede reparații capitale ale carosabilului și trotuarelor, reabilitarea rețelei de canalizare pluvială și amenajarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablurilor suspendate.

În 2018 s-a continuat și modernizarea străzilor din municipiu. Au fost finalizate astfel lucrările din cartierul Turnișor, străzile Zăvoi, Grâului, Secerătoarelor, Cooperatorilor, Ogorului, Aviației, Stăvilarului, Iazu Morii, Scurtă și Ovăzului. În cartierul Gușterița, străzile Luncii, Gorunului, Frasinului, Octavian Niță, Mălinului, Pinului, Cedonia și Muncitorilor. În cartierul Lazaret, străzile  Lebedei, Arcului, Luceafărului, Corneliu Diaconovici, Milescu Spătaru și Libertății. În cartierul Reșița s-a finalizat strada Ana Ipătescu, în cartierul Terezian, Piața Cluj, în cartierul Trei Stejari, strada Șerbota, în cartierul Tilișca, străzile Tălmăcel, Presaca și prelungirea Săcel, în cartierul Valea Aurie, străzile Orlat, Pictor Ștefan Luchian, iar în cartierul Veteranilor, strada Drumul Ocnei.

La acestea se adaugă lucrări de reparații ale străzilor. Au avut loc și lucrări mai ample, care au însemnat înlocuirea completă a stratului de asfalt. Acestea au fost făcute pe străzile Calea Dumbrăvii, șoseaua Alba Iulia, strada Andrei Șaguna, inclusiv crearea noilor separatoare de trafic, bulevardul Vasile Milea, bulevardul Corneliu Coposu, străzile Râului și Cibinului, strada Gh. Lazăr, Târgul Cailor, str. Popa Șapcă, bulevardul Victoriei (pe porțiunea dintre strada Transilvaniei și Avrig) și strada Avrigului.

Articolul precedentIncendiu în Rășinari. Intervin pompierii
Articolul următor„Alarmă aeriană” la ora 10:00 în Sibiu