Cinci clase de liceu, de clasa a IX-a, nu vor fi suplimentate în anul şcolar următor.

“Ținând cont de cifra de școlarizare pentru clasa a IX-a a anului școlar 2019-2020, aprobată de către Ministerul Educației Naționale, și datorită faptului că numărul de clase cerut de către unitățile de învățământ liceal depășește numărul de elevi înscriși în clasa a VIII-a de la nivelul județului Sibiu, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu a stabilit în ședința de astăzi, nesuplimentarea a cinci clase”, spune prof. Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IŞJ Sibiu.

Clasele despre care se vorbeşte sunt: o clasă profil instructor de teatru la Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu; o clasă profil științele naturii la Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu; o clasă profil tehnician designer vestimentar la Colegiul Tehnic ”Cibinium” Sibiu; o clasă profil tehnician agromontan la Colegiul Agricol ”Daniil Popovici Barcianu” Sibiu; o clasă profil tehnician în alimentație publică la Colegiul Economic ”George Barițiu” Sibiu.

“Menționăm că aceste clase au fost cerute de către unitățile de învățământ în plus față de anul școlar 2018-2019”, mai spune Dincă.

Articolul precedentPeste 30 de artiști desenatori la cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Benzi Desenate
Articolul următorViteza l-a proiectat într-un stâlp de electricitate