Un vaccin împotriva mai multor variante de coronavirus va fi produs în câteva luni.

 

Lansarea unui vaccin anti-COVID-19 care să fie eficient împotriva mai multor variante ale noului coronavirus până în toamna acestui an reprezintă “o posibilitate, dar nu o certitudine”, a declarat miercuri Albert Bourla, CEO-ul grupului farmaceutic american Pfizer, citat de AFP.

“Sper că până la toamnă – dar nu este o certitudine – vom putea avea un vaccin” care să fie eficient “împotriva tuturor variantelor cunoscute până în prezent”, a adăugat Albert Bourla într-o conferinţă de presă organizată de Federaţia Internaţională a Industriei Farmaceutice (IFPMA).

 

Compania Pfizer realizează în această perioadă o serie de studii pentru a determina cea mai bună formulă a unui astfel de vaccin.

“Odată ce vom avea datele ştiinţifice, ele ne vor permite să decidem care dintre vaccinurile dezvoltate este cel mai bun”, a precizat Albert Bourla.

Grupul american Pfizer şi partenerul său german BioNTech au conceput unul dintre primele şi dintre cele mai eficiente vaccinuri anti-COVID-19 din lume, administrat pentru prima dată în Marea Britanie la sfârşitul anului 2020, la mai puţin de un an după ce primele cazuri de COVID-19 au fost detectate în China.
Acest vaccin bazat pe tehnologia ARN mesager – la fel ca serul dezvoltat de compania Moderna – şi-a văzut eficacitatea redusă în faţa variantei Omicron şi a subvariantelor sale care provoacă maladia COVID-19, deşi continuă să ofere o protecţie foarte eficientă împotriva riscurilor de forme grave ale bolii, de spitalizare şi de deces.
Grupul Pfizer testează în prezent mai multe vaccinuri multi-variantă şi dozaje diferite ale acestora.
„Odată ce vom şti care este cea mai bună cale de urmat, vom cere omologarea serului în Statele Unite, în Europa şi în celelalte zone ale lumii”, a adăugat CEO-ul Pfizer. 

Articolul precedentPedepse mai dure şi amenzi mai mari pentru cei care schingiuiesc sau omoară animale
Articolul următorDetalii despre DRONA care a explodat la Zagreb după ce a trecut prin Ungaria și România: conținea o substanță misterioasă