În ciuda valului de nemulțumiri din interiorul partidului și a amenințărilor la adresa conducerii liberale, mai mult sau mai puțin voalate, inclusiv privind ieșirea de la guvernare, liderii formațiunii conduse de Nicolae Ciucă au votat că sunt de acord cu asumarea răspunderii guvernului pentru pachetul de măsuri fiscale. Votul a fost unul covârșitor în favoarea acestei măsuri. 

Pentru asumarea răspunderii Guvernului au votat aproximativ 50 de lideri din Biroul Politic Național (BPN). S-au înregistrat 4 voturi împotrivă și3 abțineri.

Din primele informații, împotrivă au votat Cristian Buican (Vâlcea), Hubert Thuma (Ilfov) și Robert Sighiartău (Bistrița), iar printre cei care s-au abținut se numără Adrian Cozma (PNL Satu Mare), Alexandru Muraru (PNL Iași).

Votul a fost decisiv pentru planurile coaliției de a merge mai departe cu măsurile fiscale necesare pentru reducerea deficitului bugetar.

Liberalii au intrat, luni dimineață, într-o ședință de urgență în timp ce în Coaliție mocnește un nou scandal pe tema măsurilor fiscale. Membrii partidelor se plâng că, deși mai sunt câteva ore și începe noua sesiune, încă nu știu cum va arată proiectul pe care Guvernul din care fac parte trebuie să își asume răspunderea în zilele următoare. Cele mai mari controverse sunt legate de noile taxe. 

Articolul precedentTragedie la un celebru festival american: un deces și zeci de mii de oameni blocați în noroi
Articolul următorMApN infirmă OFICIAL informația că drone rusești ar fi căzut și explodat pe teritoriul României