Meteorologii au actualizat miercuri informările Cod Portocaliu și Cod Galben de ploi, ninsori abundente și viscol. 

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în perioada 17 martie, ora 10:00 – 18 martie, ora 06:00 este în vigoare un Cod Galben de precipitații, ninsori și viscol.

În intervalul menționat, vor fi precipitaţii în zonele montane şi submontane, precum și în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania și se vor acumula cantități de precipitații de 15 … 25 l/mp și izolat 30 l/mp.

La munte va ninge, iar în Transilvania și în vestul și nordul Moldovei vor predomina ninsorile, astfel încât stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar în rest vor fi mai ales ploi.

Local, vântul va avea intensificări cu viteze de 55 … 65 km/h, iar în zona de munte, la peste 1500 m altitudine, temporar va sufla tare, cu rafale de 70 … 90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Notă: pe intervale mai scurte de timp, intensificări ale vântului vor fi și în Banat, Crișana, sud-vestul Olteniei și nord-estul Munteniei, cu viteze în general de 50 … 60 km/h.

În intervalul 17 martie, ora 10:00 – 17 martie, ora 23:00 este în vigoare un Cod Portocaliu de intensificări susținute ale vântului, ninsori abundente și viscol puternic în zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90…110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Imagine

În perioada 18 martie, ora 06:00 – 20 martie, ora 10:00 se află în vigoare o informare meteorologică de precipitații predominant sub formă de ninsoare, în general, moderate cantitativ.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi. Local se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse 25 l/mp, îndeosebi în zona de munte.

În intervalul 18 martie , ora 06:00 – 20 martie, ora 10:00 – Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ în zona montană și strat de zăpadă în creștere semnificativă.

În zona de munte va continua să ningă, temporar însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte important deja depus.

Articolul precedentImaginea companiei Dedeman, folosită de atacatori pentru a răspândi un atac de tip scam
Articolul următor16 polițiști anticorupție vor fi instruiți de F.B.I.