Colegiul Național Pedagogic “Andrei Șaguna” Sibiu va avea, din această toamnă, o nouă specializare. Este vorba despre specializarea educatori – puericultori.

Clasa va fi organizată o dată la patru ani și va avea 28 de locuri. Potrivit conducerii Colegiului, educatorul-puericultor este persoana calificată să intervină în sectorul serviciilor de creștere, îngrijire și educaţie timpurie a copilului și de susţinere a părinţilor în consolidarea abilităţilor parentale.
“Astfel, poți deveni specializat în educația timpurie a copilului (până la trei ani) și: să lucrezi în creșe, grădiniţe, centre de zi pentru copil, centre de consiliere și informare pentru părinți; să asiguri servicii educaționale și de îngrijire a copilului la domiciliul părinților, precum babysitter, bonă calificată, guvernantă. Meseria de babysitter pare, într-adevăr, o oportunitate la îndemână să obții un venit, dar ceea ce mulți nu știu este că din ce în ce mai multe familii caută bone care să aibă anumite calități sau aptitudini care țin de capacitatea de a avea grijă de un copil, de a contribui la buna lui creștere și educație. Noi te ajutăm să-ți descoperi aceste calități și să te pregătești pentru această profesiune nobilă”, spune conducerea Colegiului Național Pedagogic “Andrei Șaguna” Sibiu.
Cei care vor să afle mai multe informații o pot face mergând la Ziua Porților Deschise, organizată vineri, 19 aprilie, la sediul din Aleea Turnu Roșu, nr.2, telefon 0269 434002.

Articolul precedentZiua Porților Deschise, la Colegiul Tehnic Energetic
Articolul următorUPDATE: Bărbatul care a produs accidentul din Rusciori și a fugit nu avea permis de conducere