Luni, 19 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA, are loc un concert de percuție. Concertul este unul caritabil susținut pentru Mihai, un bebeluș căruia medicii i-au pus un diagnostic extrem de sever: SMA (Spinal Muscular Atrophy). Este o boală genetică rară care împiedică dezvoltarea neuronilor motori.

Concertul este programat în continuarea Stagiunii ICon Arts @ Biblioteca ASTRA și va fi susținut de ICon Arts Percussion Group format din artiștii Ioana Văleanu, Toni Vîntur, Arina Grindean, Tomas Horvath și Mircea Ardeleanu.

Părinții i-au ales numele Mihai. După numele Regelui Mihai. Însă nu au știut că suferința prin care a trecut Majestatea Sa se va oglindi în trupul unui bebeluș

Mușchii bolnavilor de SMA devin din ce în ce mai slăbiți, unul câte unul. Mușchii respiratori sunt și ei afectați. În cele din urmă, copiii cu SMA mor din cauza unor blocaje respiratorii. Speranța de viață, fără tratament, este de 18 luni. Mihai are deja 9.

Impresionați de povestea acestui bebeluș care zâmbește cu toată ființa către oricine îi vorbește, artiștii din Sibiu și Cluj – Napoca împreună cu UCIMR, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și publicația Turnul Sfatului au decis să-i sprijine cauza și să organizeze un concert caritabil pentru Mihai și călătoria sa către viață.

Mai multe despre Călătoria lui Mihai puteți citi în acest articol și puteți fi la curent cu noutățile din viața sa, în momentele în care descoperă lumea,pe pagina de Facebook dedicată cauzei.

Intrarea la eveniment este liberă.

Articolul precedentVrei să te angajezi la ISU Sibiu? Sunt şase posturi vacante!
Articolul următor9 localități rămân fără curent electric la începutul săptămânii