Duminică 31 martie, de la ora 17:00 la Biserica Evanghelică Sf. Ioan, de pe Strada Mitropoliei nr. 32, are loc concertul „Odae cum Harmoniis”. Evenimentul se desfășoară  în cadrul Stagiunii Camerale „Florescu-Fernandez & Friends”, organizat în colaborare cu Forumul German Sibiu. 

Publicul Sibian are ocazia să o asculte pe tânăra violonistă Rafaela Fernandez Samodaiev care are doar 10 ani. Micuța are câștigate, până în prezent, șapte premii I. Ea va prezenta programul de concurs pentru Olimpiada Națională la secția de interpretare instrumentală 2019, program alcătuit din Capricio lui Federigo Fiorillo, Concertul pentru vioară în Sol Major, Hob: VIIa-4 de Joseph Haydn (prima parte) și Danza Ecuatoriana a lui Enrique Espin Yepez.

În a doua parte a concertului Makcim Fernandez Samodaiev la violoncel și Monica Florescu la orgă prezintă enigmatica piesă a compozitorului contemporan estonian Arvo Pärt Spiegel im Spiegel (Oglinda în Oglinda).

Concertul se încheie cu Serenada pentru trio de corzi în Do Major, op.10 a compozitorului maghiar Ernő Dohnányi în interpreatarea soliștilor Filarmonicii de Stat Sibiu, Elena Borz, vioara, Alina Stavar, viola si Makcim Fernandez Samodaiev, violoncel.

Intrarea este liberă cu o donație voluntară de 15 lei.

Articolul precedentÎntreruperi de curent în Dârlos și Avrig
Articolul următorPeste 430 de elevi au chiulit de la simularea de miercuri a Bacalaureatului