Aproximativ 100 de sportivi din țară și străinătate sunt așteptați în acest weekend în complexul de ski și snowboard Arena Platoș Păltiniș pentru concursurile XCross.

Sâmbătă vor avea loc concursurile de ski și snowboard iar duminică, pe același traseu, concurenții vor coborî în viteză pe mountain-bike-uri.

Elementele pregătite pentru concursurile de freestyle din weekend au fost înlocuite de echipa Arena Platoș în timp record iar kickerele și rampele au fost înlocuite de valuri, viraje și contrapante. Față de concursurile de freestyle, 4XCross va fi un concurs ce se va desfășura în viteză. Obstacolele rapide vor împinge concurenții la viteze din ce în ce mai mari iar formatul eliminatoriu al concursului va asigura o doză și mai mare de spectacol. La start se vor alinia câte patru concurenți, primii doi urmând să avanseze în faza următoare a concursului. Pentru că este un concurs tehnic, care necesită mai multă experiență, limita de vârstă pentru înscrierea în concurs este de 16 ani. Sâmbătă, 4XCross va începe cu sesiunea de calificări. Fiecare concurent va parcurge traseul, cronometrat. În funcție de numărul de participanți, în finală se vor califica 16 sau 32 de concurenți. În urma timpilor din calificări concurenții își vor putea alege și poarta de plecare, în funcție de strategia pe care și-au propus-o. De asemenea, concurenții sunt obligați să poarte pe întreaga durată a competiției cască de protecție și protecție de coloană omologată pentru ski sau snowboard. Concursul va avea loc sâmbătă, 26 ianuarie, începând cu ora 8:15.

Program
08:15 – 09:30 ÎNSCRIERI la RACE OFFICE
09:45 ȘEDINȚĂ TEHNICĂ, snowboard & ski, la START.
10:00 – 10:30   RECUNOAȘTEREA TRASEULUI, snowboard & ski.
10:30 2 MANȘE ANTRENAMENT, snowboard și ski.
12:00 CALIFICĂRI SNOWBOARD
13:00 CALIFICĂRI SKI
14:00 FINALE SNOWBOARD
15:00 FINALE SKI
16:45 CEREMONIA DE PREMIERE

Duminică, același traseu va fi utilizat pentru concursul de cross adresat bikerilor, un concurs la care anul trecut au participat peste 50 de sportivi. Formatul de concurs este același cu cel din concursurile de ski și snowboard, concurenții urmând să pornească în serii de câte 4 iar primii doi vor avansa în fazele următoare.

Program
08:15 – 09:30 ÎNSCRIERI @ Apres-Ski BAR
09:45 ȘEDINȚĂ TEHNICĂ, la START
10:00 MANȘE ANTRENAMENT
10:30 MANȘĂ CALIFICĂRI
12:00 MANȘE FINALE
14:00 CEREMONIA DE PREMIERE

30 de concurenți la Arena Freestyle Open

Cel mai spectaculos concurs de freestyle din România, Arena Freestyle Open, a adunat la start în weekendul trecut 30 de participanți, cu vârste cuprinse între 10 și 61 de ani. Ziua de vineri a fost umplută de antrenamente, pe o vreme superbă și cu un snowpark proaspăt pregătit. Cei mai tineri și mai neexperimentați au „ciupit” din experiența colegilor mai vârstnici iar rezultatele s-au văzut sâmbătă, unde absolut toate clasele au fost extrem de disputate. Câștigătorii au fost premiați cu produse oferite de magazinul H2O și de Schiuri Reghin.

Rezultate Finale Freestyle OPEN

Snowboard Groms

 1. Iliuț Patric

 2. Constantinică Kevin

Snowboard Rookies

 1. Horvath Tamas

 2. Albu Paul

 3. Pop Marc Alexandru

Snowboard Fete groms

 1. Bartanis Henrieta

 2. Mandel Kata

Snowboard Fete PRO

 1. Zanetti Laura

 2. Halmaghi Ioana

Snowboard PRO

 1. Bărbulescu Victor

 2. Tăpălagă Peter

 3. Lupean Septimiu

SKI rookies

 1. Marton Antal

 2. Tarnu Cezar

SKI PRO

 1. Mirescu Ștefan

 2. Hollo Kalman

 3. Mirescu Florin

Articolul precedentProiecte noi, marca „Joaca de-a Ecologia”
Articolul următorPatru persoane au ajuns la spital, după ce au căzut pe gheață în ultimele 24 de ore