În perioada 17-20 noiembrie la Sibiu are loc Congresul Mondial al Tradițiilor Culinare. Este vorba despre un concept unic la nivel mondial, desfășurat în contextul programului european Sibiu Regiune Gastronomică Europeană.

Tema evenimentului este meniul de nuntă și reunește peste 200 de bucătari din ţară şi de peste graniţe, din ţări precum Malaezia, Butan, Uzbekistan, India, Pakistan, China, Canada şi Australia, sau Statele Unite ale Americii care își vor prezenta obiceiurile culinare prilejuite de sărbătorirea începutului vieții în doi, a nunții. România va fi reprezentată de către mai multe echipe din fiecare regiune istorică: Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania, Maramureş, Bucovina, Moldova, Crişana şi Dobrogea.

Câte un bucătar va susţine o dizertaţie privind preparatele tradiţionale prilejuite de contextul nunţii din ţara pe care o reprezintă (istoria produselor, ingredientele, tehnica de preparare, suporturile de expunere) timp de zece minute, iar ceilalţi bucătari vor pregăti şi prezenta preparatele specifice.
Dialogului intercultural și celui interprofesional li se vor alătura produsele locale din întreaga lume, variante diferite ale acelorași preparate, dar și prezentări ale bucătăriilor lumii.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ, Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu şi consorţiul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019 și va debuta duminică, la ora 12.00, în sala „Veneţia” a Centrului Cultural “Ion Besoiu” din Sibiu.

Imagine

Articolul precedentTransplant. Bolnavii se tem de jocuri de interese; dr. Monica Pop îi acuză că exagerează din disperare
Articolul următorAnul 1989 într-o expoziție documentară la Muzeul Brukethal