„Identitatea culturală: individ și comunitate” este tema ultimei conferințe speiciale FITS și TNRS dinaintea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Evenimentul va avea loc vineri, 24 mai, de la ora 18, în spațiul fostei Librării Habitus Sibiu, și îl va aduce în fața publicului, alături de Constantin Chiriac, pe Octavian Saiu – profesor, cercetător și critic de teatru. Accesul publicului va fi gratuit.

Octavian Saiu – profesor, cercetător şi critic de teatru, are un doctorat în studii teatrale şi unul în literatură comparată. Predă la universităţi din România şi Noua Zeelandă şi a fost, în 2008 şi 2011-2012, Visiting Fellow la University of London. A participat la conferinţe academice şi festivaluri de teatru în Europa, Asia, America, Australia şi Noua Zeelandă. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru (AICT) – Secţia Română şi Director al Centrului de Studii Eugène Ionesco – Samuel Beckett. A publicat volumele „În căutarea spaţiului pierdut“ (Nemira, 2008) / ”In Search of Lost Space“ (UNATC Press, 2010), „Beckett. Pur şi Simplu“ (Paideia, 2009 – Premiul Criticii pentru carte de teatru), „Fedra, de la Euripide la Racine, de la Seneca la Sarah Kane” (Paralela 45, 2010), „Ionescu/Ionesco: un veac de ambiguitate“ (Paideia, 2011) şi „Posteritatea absurdului“ (Paideia, 2012). Premiul UNITER pentru Critică de teatru, 2013.

Conferințele speciale FITS și TNRS sunt organizate de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu în parteneriat cu Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și Librăria Habitus. Informații pe larg despre evenimentele TNRS sunt publicate pe site-ul oficial al teatrului: www.tnrs.ro.

Articolul precedentBC CSU Sibiu joacă astăzi meciul II cu Dinamo Știința
Articolul următorIncendiu la un adăpost de animale din Ocna Sibiului