Începând de luni, 14 ianuarie, copiii din grădinițele cu program normal și elevii din clasele 0-VIII vor primi produse lactate și de panificație, precum și mere.

Consiliul Județean Sibiu a semnat în 18 și 28 decembrie contractele de furnizare și distribuție pentru aceste produse.
Astfel, pentru lapte și produse lactate cu firma SC SIMULTAN SRL (județul Timiş), prețul final per unitate fiind de 0,80 lei fără TVA. Firma va asigura aceste produse pentru toate cele trei zone în care a fost împărțit județul Sibiu.
Pentru furnizare fructe cu firma SC PRIORITAR IMPEX SRL (județul Hunedoara), prețul final per produs fiind de 0,55 lei fără TVA. Firma va asigura aceste produse pentru toate cele trei zone în care a fost împărțit județul Sibiu.
Pentru produse de panificație: pentru zona 1 cu firma SC ISIS-PAN SRL (județul Dolj), preț final per produs 0, 50 lei fără TVA; pentru zona 2 cu firma SC LOGISTIC MEDIA POP ART SRL (județul Alba), preț final per produs 0, 49 lei fără TVA; pentru zona 3 cu Asocierea SC GTPD SRL (județul Ilfov) – lider de asociere, şi SC Biscotto SRL preț final per produs 0,51 lei fără TVA.
Conform contractelor, pe parcursul unei săptămâni, copiii primesc două porţii de  mere/mere și pere cu o greutate minima de 100 grame (în zilele de joi și vineri), două porţii de lapte UHT (în zilele de marți și miercuri) și o porție de produs lactat – iaurt cu minim 1,8% grăsime (în ziua de luni) şi cinci porţii de produse de panificaţie cu greutate de 80 grame (corn/baton, alternative cu biscuiți/covrigi din făină integrală fără adaos de zahăr sau îndulcitori şi alţi aditivi alimentar (livrare în ziua de luni și miercuri). Pentru diversificare, făina integrală folosită la prepararea produselor de panificaţie va conţine amestecuri de seminţe (floarea-soarelui, dovleac, susan, in şi/sau mac).

Articolul precedentTânără lovită pe trecerea de pietoni, pe strada Bâlea
Articolul următorCâștigătorii Apă Canal în urma extragerii din 3 ianuarie 2019