Pacienţii COVID-19 din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi Spitalul General CF beneficiază de oxigen la capacitate maximă, ceea ce contribuie semnificativ la şansa lor de a se însănătoşi, potrivit datelor furnizate de cele două spitale. Potrivit AGERPRES, miercuri au sosit la Sibiu două staţii de oxigen, una din Turcia, închiriată de SCJU, cealaltă din Italia, cumpărată de Spitalul General CF.

Şeful Secţiei ATI din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, medicul Mihai Sava, a declarat, pentru AGERPRES, că oxigenul este în prezent la parametri optimi. Acesta atrăgea atenţia, luni, că asigurarea oxigenului este urgenţa numărul unu.

Noua staţie de oxigen închiriată de SCJU Sibiu a crescut calitatea şi cantitatea oxigenului şi poate asigura un plus de 29 metri cubi/oră, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean. Consilierii judeţeni au votat, miercuri, ca CJ să asigure banii necesari SCJU pentru a cumpăra încă o staţie de oxigen, de capacitate mare, pentru a face faţă la o creştere a numărului de pacienţi COVID-19.

SCJU este principalul spital unde sunt trataţi pacienţi COVID-19 în judeţul Sibiu. Aici există şi cele mai multe paturi ATI pentru pacienţii COVID-19 – 12. Spitalul General CF a cumpărat o staţie de oxigen din Italia, care asigură necesarul pentru toţi pacienţii internaţi, aici fiind spitalizaţi doar bolnavi cu COVID-19.

Amănunte, AICI

Foto: Agerpres

Articolul precedentCoronavirus 19 noiembrie: Peste 10.000 de cazuri noi şi 167 decese | Raport pe judeţe
Articolul următorContainer cu instalaţie de răcire, la morga din Sibiu