Consulatul Republicii Austria la Sibiu a organizat sâmbătă cea de-a opta ediţie a “Cupei de schi a Consulatului Austriei la Sibiu – Liqui Moly”.

Evenimentul s-a desfăşurat sub patronajul Ambasadei Austriei la București, Primăriei Municipiului Sibiu și a Consiliului Județean Sibiu, pe Pârtia B a domeniului Arena Platos din Păltiniș.

Evenimentul a fost destinat tuturor celor ce iubesc acest sport de iarnă, fiind prezenți concurenți din județele aflate în circumscripţia Consulatului Republicii Austria la Sibiu – Sibiu, Alba, Brașov, Mureș, Harghita, Covasna, precum și din alte județe ale țării.

Ambasadorul Austriei la București – E.S. Isabel Rauscher,  Consulul Germaniei la Sibiu – Hans Erich Tischler şi Consulul General Onorific al Slovaciei la Salonta – Miroslav Iabloncsik au fost prezenți la competiție ca spectatori, susținând și fiind alături de cei 150 de concurenti, cu vârstele cuprinse între cinci ani și 65 ani,.

Printre concurenții care s-au aliniat la startul competiției se numără E.S. Karol Mistrik – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovacia la Bucuresti,  Christian Macedonski – Consilier local în cadrul Consiliului Local Brașov din partea Forumului Democrat al Germanilor din România Brașov și E.S.  Andreas Huber- Consul Onorific al Republicii Austria la Sibiu.

“Vremea frumoasă de afară i-a ajutat pe concurenți să treacă cu brio de cele două manșe de coborâre în slalom uriaș, desfășurate pe trasee diferite. Premiile pentru clasamentul general au fost înmânate câștigătorilor de către E.S. Isabel Rauscher- ambasadorul Austriei la București“, spun organizatorii.

Astfel, în clasamentul general s-au poziționat: la grupa fete, pe prima treaptă a podiumului a urcat Trifu Lea-Alessandra– Locul I (47.78), urmată de Gustoi Ana-Maria Locul II (47.91) și Balogh Lörinc Bernadett – Locul III (48.67), iar la grupa băieți, podiumul a fost ocupat de Dezso Mátyás – Locul I (44.92), Stelian Mircea Rareș- Locul II (46.01) și Thomae Axel- Locul III (46.48).

Premiile pentru locurile I, II si III, atât pentru câștigătorii din clasamentul general, cât și la căștigătorii de la toate categoriile de vârstă, au fost oferite de către Liqui Moly prin Limorom, de Suzuki prin Autohaus Huber și de magazinul de articole sportive – Hervis Sports & Fashion.

Clasamentul integral poate fi vizualizat pe site-ul www.cupadeski.ro.

Articolul precedentO ambulanță a fost implicată într-un accident în Sibiu
Articolul următorIncendiu la o anexă gospodărească de pe strada Gheorghe Șincai