Inima tinerei de 24 de ani aflată în moarte cerebrală la Spitalul Județean Sibiu s-a oprit noapte trecută. Decesul a fost înregistrat la ora 2:50 (asistolie). Fata fusese diagnosticată cu meningtă.

Diana a fost declarată în moarte cerebrală din data de 6 ianuarie, situație în care un pacient este decedat din punct de vedere medico-legalDe atunci, ea s-a aflat într-o stare ireversibilă, conectată la aparate, funcțiile cardio-respiratorii fiind susținute în mod artificial în toată această perioadă în care s-a continuat aplicarea tratamentului.

„Ne exprimăm încă o dată întreaga compasiune față de familia tinerei și suntem alături de aceasta în momentele de imensă durere prin care trece. Este un caz dramatic în care medicii SCJU Sibiu au făcut tot ceea ce era posibil din punct de vedere uman și medical pentru salvarea vieții pacientei dar din păcate acest lucru nu a fost posibil. Dumnezeu s-o odihnească!”, transmite Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului.

Diana Ghișoiu era din Orlat și împlinise 24 de ani pe 15 ianuarie, când se afla pe patul de spital. Familia fetei spune că nu a suferit niciodată de vreo boală, cu excepția unor simple răceli. De Revelion a fost plecată în Turcia, iar de când s-a întors acasă s-a simțit tot mai rău. Coșmarul a început în 4 ianuarie, cu o febră de 37,4, care din păcate, a evoluat fulminat, urcând în câteva ore la 40. Fata a fost dusă de urgență la spitalul Militar, iar de acolo preluată de o ambulanță și dusă la urgențe, la Spitalul Județean cu suspiciune de meningită. Deși s-a început tratamentul evoluția bolii nu a fost una favorabilă. În scurt timp a intrat în comă, urmată de moarte cerebrală. Cazul ei a ajuns în presă după ce părinții au refuzat să o deconecteze de la aparate, acuzând medicii că nu fac tot ce le stă în putință să o salvere. Puteți citi toată povestea cazului AICI.

Articolul precedentUPDATE: Avionul care a decolat spre Londra s-a întors, din motive tehnice, pe Aeroportul din Sibiu
Articolul următorTânăr din Ocna Sibiului, băut la volan, s-a ales cu dosar penal