Poate te gândeai că jeleurile au la bază gelatina, dar ştiai că aceasta este de origine animală şi este obţinută din colagen plus ţesuturi animale? 

Jeleurile industriale nu au nimic în comun cu jeleurile tradiționale, făcute în casă. Jeleurile realizate industrial se fabrică prin adăugarea unor aditivi de gelifiere (gelatine, pectine etc.) care au rolul să producă efectul de gel mai repede, deci mai economic.

Din ce sunt făcute jeleurile industriale?

De regulă, ingredientele regăsite în compoziția jeleurilor sunt următoarele: sirop de glucoză, zahăr, sirop de zahăr invertit, dextroză, fructoză, apă, concentrat de fructe și plante, extract de soc, suc de portocale, suc concentrat de morcov negru, suc de mere fabricat din concentrat, adaos de vitamine, concentrat de hibiscus și morcov, extract rădăcină turmeric, gelatină, gelatină de porc, gelatină de vită, pectine, ulei vegetal de cocos, ulei vegetal de palmier, ulei de shea, amidon din porumb, amidon din grâu, substanțe de aromatizare, făină de grâu, ceară vegetală, arome și aditivi.

Articolul precedentCu drag despre România | Iubiți Bacăul, inima vie a Moldovei – Pământ românesc binecuvântat de Dumnezeu
Articolul următorCinci tipuri de alimente care te fac să fii obosit și stresat – Studiu