Atalanta Bergamo și Bayer Leverkusen se vor întâlni, astăzi, de la 22:00, în finala Europa League.

Meciul se va juca pe stadionul Aviva, din Dublin. Partida va fi arbitrată de centralul român Istvan Kovacs.

Cel mai bine cotat arbitru român se află la a doua finală europeană din carieră, după cea din Conference League, ediția 2022, în care AS Roma a învins Feyenoord, scor 1-0. Kovacs va fi ajutat de asistenții Florin Marinescu și Ovidiu Artene, iar Cătălin Popa va fi prezent în camera VAR.

Germanii de la Bayer Leverkusen vin după un sezon incredibil, în care au reușit să câștige primul titlu din istoria de 100 de ani a clubului. Elevii lui Xabi Alonso sunt neînvinși în acest sezon. Au reușit să strângă 51 de meciuri fără eșec în toate competițiile, ceea ce reprezintă un record european.

Bayer are în palmares un singur trofeu european. Formația din Leverkusen a câștigat Cupa UEFA în anul 1988.

La rândul lor, italienii de la Atalanta au avut un sezon foarte bun. Formația din Bergamo și-a asigurat matematic prezența în Grupele Champions League, și a disputat finală Cupei Italiei, pierdută săptămâna trecută cu Juventus Torino.

În această seară, elevii lui Gian Piero Gasperini va lupta cu Bayer Leverkusen pentru un prim trofeu european din istoria clubului, gruparea din Bergamo având în palmares un singur trofeu major, respectiv Cupa Italiei în sezonul 1962/1963.

Articolul precedentAlpinistul român Gabriel Țabără a murit pe Everest
Articolul următorBrașovul, județul turistic al anului