Doi medieșeni au fost reținuți de polițiști, fiind cercetați penal pentru infracțiuni de corupție. Potrivit Elenei Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, în cursul lunii noiembrie 2018, polițiștii sibieni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul anului 2018, administratorii a două societăți comerciale de pompe funebre ar fi oferit constant sume de bani cuprinse între 100 – 150 de lei unor angajați ai unei unități medicale din municipiul Mediaș pentru efectuarea unor îmbălsămări în incinta unei morgi.

Cadrele unității medicale ar fi obținut astfel ilegal suma de aproximativ 15.000 de lei.

În continuarea cercetărilor efectuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, respectiv dare de mită, în cursul lunii ianuarie, doi medieșeni au fost reținuți, cercetați penal pentru infracțiuni de corupție. Ulterior, cercetările s-au extins și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

În cadrul activităților de documentare a probatoriului, la data de 9 ianuarie, polițiștii sibieni au efectuat șase percheziții domiciliare pe raza municipiului Mediaș, față de șapte persoane fiind puse în aplicare mandate de aducere în vederea audierii.
“În urma investigațiilor efectuate și audierii persoanelor în cauză, față de doi medieșeni, în vârstă de 35, respectiv 44 de ani, s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță. Ulterior, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus aplicarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, aceștia fiind cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită”, explică Welter.

De asemenea, alți doi bărbați, administratori ai firmelor de pompe funebre, sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită, iar societățile fac obiectul unor verificări privind activități de evaziune fiscală.

Cercetările continuă la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Articolul precedentDrumul județean Ocna Sibiului-Țapu, mai aproape de modernizare. Consiliul Județean Sibiu a semnat contractul de proiectare
Articolul următorUPDATE: Incendiu la o locuință în Merghindeal