Doi minori, o fată de 9 ani și un băiat de 14 ani au fost depistați de polițiști detonând articole pirotehnice. Aceștia au fost găsiți în Ocna Sibiului, ieri, 27 decembrie, având asupra lor câte o cutie de petarde a 60 de bucăți, articole pirotehnice încadrate în clasa F2, de divertisment care prezintă un risc scăzut şi un nivel de zgomot scăzut şi care sunt destinate utilizării în exterior în spaţii restrânse.

Polițiștii atrag însă, atenția că persoanelor juridice le este interzisă comercializarea articolelor pirotehnice din clasa F2, iar persoanelor fizice le sunt interzise confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importarea, folosirea sau executarea oricărei operaţiuni cu cu astfel de articole.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice, iar petardele au fost ridicate în vederea confiscării.

„Le recomandăm părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice”, transmit polițiștii.

Articolul precedentDouă noi ambulanţe au ajuns la Sibiu
Articolul următorTursib suplimentează cursele către Păltiniș pe parcursul lunii ianuarie