La data de 26 noiembrie, în jurul orei 12,30, pe Calea Şurii Mari din municipiul Sibiu, poliţiştii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 43 de ani, domiciliat în localitatea Răşinari.

Conducătorul auto a declarat în faţa poliţiştilor faptul că a consumat alcool înainte de a se urca la volan, însă a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât şi recoltarea de probe biologice.

Pe numele şoferului s-a întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunii de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

Cu aceeaşi situaţie s-au confruntat poliţiştii Biroului Rutier Sibiu şi în jurul orei 20,00, când, pe strada Islazului din municipiul Sibiu, au depistat un sibian în vârstă de 48 de ani, care, în timp ce conducea un autoturism pe strada amintită, a acroşat două autoturisme parcate. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.

Deşi sibianul emana un miros puternic de alcool, a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât şi recoltarea de probe biologice.

Şi în acest caz s-a întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunii de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedentRomânia în Realitate, invitat: GABRIEL URECHE
Articolul următorBilanț coronavirus 27 noiembrie: 8.499 de cazui noi și 172 de decese