În această dimineață, în jurul orei 5:50, un apel venit pe numărul de urgență 112 sesiza producerea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Agnita, str. Republicii.

În cel mai scurt timp, la fața locului s-au mobilizat cu 3 autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.
La sosirea forțelor incendiul se manifesta la o anexă gospodărească și un acoperiș învecinat.
Incendiul a fost lichidat cu puțin timp înainte, de către pompierii militari.
Au ars, anexa gospodărească în totalitate pe o suprafață de aproximativ 20 mp, respectiv 10 mp din acoperișul casei învecinate și scările exterioare din lemn a acesteia.
Niciuna dintre familii nu se află acasă în momentul producerii incendiului.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric ca urmare a suprasolicitării instalației electrice existente.

Al doilea incendiu a izbucnit la scurt timp după finalizarea intervenției la incendiul de pe strada Republicii și s-a produs la compartimentul motor al unui autoturism de pe strada Spitalului din localitatea Agnita. Acesta a fost stins prompt, fără a se propaga. Cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de un scurtcircuit electric produs la compartimentul motor. Nu au fost victime.

Măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică

        NU IMPROVIZAŢI!

– Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
– Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

Indiferent că este vorba despre reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de montarea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă un pas sigur către incendiu: orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent. 
La locuinţele particulare, cele mai afectate de incendii au fost podurile şi dormitoarele. Majoritatea acestora ca sursă de aprindere de natură electrică s-au produs ca urmare a defectelor apărute în exploatarea cablurilor, montării necorespunzătoare pe materiale combustibile sau a suprasarcinilor.Tot la capitolul improvizaţii se regăsesc şi reparaţiile efectuate de către o persoană neautorizată: fie că este vorba de un prieten priceput ori de un vecin bun la toate, diferenţa de tarif nu justifică pericolul la care vă expuneţi.

Imagine

ATENŢIE LA APARATELE ELECTRICE SUB TENSIUNE!

– Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;
– Nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, radiator, reşou, lampă, televizor şi altele asemenea;
– Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;

ISU SIBIU

Articolul precedentBilanț coronavirus 3 decembrie: 1.673 cazuri noi și 206 decese dintre care 23  anterioare
Articolul următorIPS Teodosie respinge certificatul verde pentru accesul în Biserică: „E semnul limpede că începe statul totalitar”