Șase cazuri de gripă au fost confirmate cu laboratorul în județul Sibiu, de la începutul anului și până acum. Două dintre acestea chiar în ultima săptămână de supraveghere de rutină a celor de la Direcția de Sănătate Publică. Pe de altă parte, se anunță și o creștere a numărului de infecții respiratorii acute. Astfel, în săptămâna 28 ianuarie – 3 februatie s-au înregistrat 4.199 de cazuri, cu 43% faţă de cazurile din săptămâna anterioară de raportare (2.927). Cele mai multe înbolnăviri s-au înregistrat la grupa de vârstă 15 – 49 ani.

De asemenea, numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere este de 806 cazuri. Cele mai multe cazuri (283) au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani. Ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost în săptămâna 05 de 23.32%, predominând internările la grupa de vârstă 65 de ani și peste.

Cu privire la cazurile de gripă, în această săptămână de supraveghere, au fost raportate 98 de cazuri, față de 88 în săptămâna precedentă.

„În cursul săptămânii trecute s-a recoltat o probă pentru detectare de virus gripal în sistem sentinelă de la un caz cu suspiciune de gripă, aflată în curs de investigare. Au mai fost recoltate încă 4 probe pentru detectare de virus gripal, dintre care 2 au avut rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH1pdm09, la un tânăr de 19 ani din Copșa Mică și la o femeie de 37 de ani din municipiul Sibiu, două fiind în curs de investigare. Astfel, actuala săptămână este caracterizată ca activitate gripală sporadică”, spun reprezentanții DSP Sibiu.

Articolul precedentMedieșean reținut după ce ar fi furat un telefon mobil
Articolul următorSibiul își prezintă atuurile turistice în Israel