Două surori din Rusia s-au reîntâlnit la sfârşitul lunii ianuarie, la 78 de ani după despărţirea lor petrecută în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, cu ajutorul unei emisiuni televizate şi a Poliţiei ruse, informează AFP.

În momentul reîntâlnirii lor, Iulia şi Rozalina Kharitonova, în prezent în vârstă de 92 de ani respectiv 94 de ani, s-au îmbrăţişat, în timp ce rudele, aflate în jurul lor, au început să plângă, potrivit imaginilor publicate vineri de Ministerul rus de Interne. “Am căutat-o, am căutat-o mereu”, repeta Rozalina, ţinându-şi sora de mână.

Cele două surori locuiau alături de părinţii lor în Stalingrad, oraşul în care a avut loc o luptă intensă, în momentul în care au fost separate în adolescenţă, în 1942, în timpul evacuării oraşului din cauza bombardamentelor naziste. Născută în 1928, Iulia Kharitonova a fost evacuată cu mama ei şi a ajuns în Penza, în timp ce Rozalina, născută în 1926, a fost relocată la 1.000 de kilometri spre est, în localitatea Celeabinsk din regiunea Ural, alături de angajaţii uzinei în care lucra.

După spusele sale, cele două femei s-au revăzut în ianuarie în Celeabinsk, după ce fiica Iuliei a cerut forţelor de ordine să o ajute să o găsească pe sora mai mare a mamei sale. Rozalina încercase deja să îşi găsească sora, fără succes, prin intermediul unei emisiuni de televiziune ruse ce are obiectivul de a-i reuni pe membrii unor familii destrămate. Poliţia rusă, descoperind mărturia Rozalinei pe site-ul emisiunii, a făcut cercetări şi le-a pus apoi în contact pe cele două femei, organizând astfel reîntâlnirea lor. 

Articolul precedentProgramul Tomata continuă și în 2020
Articolul următorFenomen spectaculos pe cer: prima SUPER LUNĂ din 2020