Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că există o limită maximă dată de capacitatea administrativă a DSP-urilor astfel încât unele s-au blocat în ultimele zile.

Când ai un simptom, suni pentru a veni cineva să te testeze. Sistemul e cel de urgență, ambulanțele. Vin și te testează acasă. Lucrul acesta se face și cu ajutorul DSP-urilor. Sunt două căi noi de a ne testa gratuit. Ele nu mai folosesc resursa statului, degrevând-o pentru alți pacienți și alte patologii și scurtează timpul pentru noi.

Vorbim de medicii de familie, care au intrat în acest demers și noi trebuie să sunăm medicul de familie, să vedem daca are test la dispoziție. Dacă are, mergem pur și simplu la el și facem un test. Sunt teste rapide, dar sunt cele valide și acreditate”, a declarat Andrei Baciu la un post TV. Reamintim că, în ultimele 24 de ore, România a înregistrat record absolut de cazuri noi covid. Au fost înregistrate 34.255 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 94 decese.

Articolul precedentPrognoza meteo 27 ianuarie. Temperaturile, în creștere. Risc ridicat de formare a poleiului
Articolul următorOctavian Jurma, avertisment sumbru: “E foarte probabil ca bolnavii să blocheze secțiile ATI”