În localitatea Axente Sever a fost înființată componența unei echipe mobile pentru cazurile de violență domestică. Formarea acesteia a fost votată în Consiliul Local, în urma unui ordin recent. Consilierii locali vor coordona şi sprijini activitatea acestei echipe mobile care să intervină în astfel de cazuri.

Echipa include doi asistenți sociali, un polițist, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și un preot. Deplasarea la cazurile de violență se va face cu mașina poliției din comună.

Echipa mobilă va acționa în regim de permanență și va trebui să se deplaseze în maximum 90 de minute de la momentul semnalării efectuate de către organele de poliţie să verifice semnalările de violență domestică efectuate prin intermediul liniilor telefonice ale instituțiilor publice abilitate, inclusiv al liniilor telefonice de urgență. De asemenea, vor trebui să sprijine victimele violenței domestice, prin orientarea acestora către serviciile sociale existente adecvate nevoilor acestora și să sesizeze organele de urmărire penală, organele de poliție pentru emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Articolul precedentLuni nu va fi curent electric în mai multe zone din județul Sibiu
Articolul următorUn căruțaș băut și-a scăpat atelajul într-o mașină parcată