Pentru multe familii din România, sărbătorile de iarnă sunt la fel de sărace ca în orice altă perioadă a anului. Crăciunul este umbrit de lipsa banilor, iar oamenii nu au ce pune pe masă. Copiii din familiile încercate zilnic își doresc doar sănătate și să termine școala ca să devină oameni de bază. Dincolo de masa de sărbători, românii care trăiesc la limita sărăciei au nevoie de case, haine și mâncare în fiecare zi. Echipa Realitatea și-a propus și acum, ca în fiecare an, să dea o mână de ajutor oamenilor care au nevoie. Nu am plecat singuri la drum și am fost ajutați să ajungem la acești oameni de motocicliștii de la Doomstriker România.

Prahova, satul Tataru. La o aruncătură de băț de București trăiesc câteva familii prinse parcă într-un alt timp. Unul care pentru noi, majoritatea, e necunoscut. Printre ei se află și nea Jean. Are 60 de ani și plânge. Mult. Când nu plânge, muncește cu ziua pentru câțiva lei. Vrea să aibă ce pune pe masă, dar această posibilitate îi vine din donațiile altora.

“Mi-e rușine când trebuie să fur și să dau în cap la cineva, dar pun mâna și muncesc, cum pot, cât pot,” mărturisește nea Jean.

Realitatea și clubul moto Doomstriker au împărțit cadouri la casele familiale din Întorsura Buzăului – VIDEO

În mijlocul satului găsim o altă familie. Sunt cinci copii de care are grijă tatăl. Se trezesc devreme și schimbă deseori banca de la școală cu grajdul animalelor. Viața lor este o luptă zilnică pentru supraviețuire.

O altă oprire, o altă poveste. Nea Viorel și nea Marin sunt groparii satului. Muncesc cu ziua ca să aibă o felie de pâine pe masă. Nu se plâng și nu cer mult. Vor doar zile și putere să mai ajute prin sat, să mai aducă o rază de lumină în această comunitate sărăcită.

În realitate, nu avem nevoie de ocazii speciale ca să facem bine. Nici de sărbători, nici de motive. Sunt suficiente povești, sunt suficiente drame, sunt suficienți oameni care au nevoie de ajutor. Fiecare zi poate fi o oportunitate de a ne întinde o mână de ajutor celor care se luptă cu dificultățile vieții. Crăciunul ne amintește de generozitate, dar aceasta nu trebuie să se oprească odată cu încheierea sărbătorilor. Putem face o schimbare în viețile celor din jur în orice moment, oferindu-le sprijinul și compasiunea de care au nevoie pentru a depăși dificultățile.

Doomstriker LEMC România – club moto law enforcement recunoscut și dat exemplu în țară și în afara granițelor: familie, fraternitate, loialitate, adevăr

Clubul Doomstriker LEMC România a luat ființă în ianuarie 2020, grație unor oameni pentru care pasiunea pentru motociclism și pentru a sprijini tot ce este autentic în România reprezintă un deziderat al existenței.

Cu cele 6 chaptere – Muntenia, Crișana, Transilvania, Dobrogea, Banat și Oltenia – misiunea Doomstriker este aceeași: să facă oamenii fericiți, să contribuie la educație, să atingă performanța, în toate formele ei, și să ofere sprijin necondiționat societății. 

Doomstriker LEMC România este un club moto law enforcement recunoscut și dat exemplu în țară și în afara granițelor. Clubul mamă din Italia, precum și celelalte cluburi Doomstriker din lume – Statele Unite ale Americii, Spania, Franța, Cehia, Ungaria – se mândresc cu dăruirea și implicarea românilor în rândul comunității.

Cu un real respect pentru familie, uniți de lege și loialitate, membrii Doomstriker LEMC România scriu istoria moto și sunt cea mai bună dovadă că motociclismul înseamnă mai mult decât “piele, motoare și rock”.

 
 
Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția 23 decembrie 2023
Articolul următorCutremur cu magnitudinea 4.2 în zona seismică Vrancea