Drama celor 44 de ani egipteni și tunisieni “uitați” în Sibiu de către angajatorul lor pare să fi ajuns la final. Aceștia au fost angajați de către o firmă din județul Sibiu, în același domeniu în care sunt pregătiți, respectiv construcții. 15 dintre ei au semnat ieri contractul de angajare, iar ceilalți urmează să o facă în cursul zilei de vineri. 

Muncitorii străini vor începe serviciul în 1 iunie și se vor muta, zilele acestea, într-o locație pusă la dispoziție de noul angajator. Ei au semnat un contract valabil pe doi ani de zile. 
De asemenea, au precizat că ITM București le-a promis că își vor primi drepturile salariale cuvenite de la angajatorul din capitală care i-a abandonat după ce a reziliat contractul cu societatea din Sibiu.
“ITM București a promis că ne vom avea salariile cuvenite până în 6 iunie. Atenție, promisiune, nu siguranță..”
Muncitorii au mai spus că nu s-au gândit nicio clipă să se întoarcă să lucreze pentru angajatorul lor din București, pentru că nu mai e de încredere. 
Noul angajator le-a oferit deja bani și mâncare până când aceștia își vor primi primul salariu. Sâmbătă, societatea locală îi va ajuta cu transportul bagajelor. 
“Ne-am angajat toți. 15 au semnat ieri contract, iar ceilalți vom semna mâine. Acum  vom merge în noua locație, vom vedea camerele și ce trebuie să muncim. E undeva în afara Sibiului, facem cam aproape o oră. Poimâine, angajatorul va trimite mașini să luăm tot ce mai avem. Firma la care ne angajăm ne-a ajutat cu mâncare și bani la început”, spun egiptenii.
Aceștia sunt deciși că vor să rupă legătura cu vechiul angajator.
“Nu ne mai întoarcem la ei, nu sunt de încredere. Acum avem contract pentru doi ani cu firma din Sibiu… Deci vom doi ani în România, dar la câteva luni vom merge să ne vedem familiile”, mai spun aceștia.
Muncitorii străini sunt supărați pe autoritățile din România pentru că nu l-au tras la răspundere pe angajatorul care i-a abandonat în Sibiu. “Autoritățile nu au luat nicio măsură. De ce nu au acționat? Nu au făcut nicio mișcare. Am lucrat trei luni, am stat două luni. Sunt 5 luni în care nu am văzut niciun ban, niciun salariu”, mai spun ei.

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedentSTARE DE ALERTĂ | Klaus Iohannis: ”De la 1 iunie se redeschid terasele. Se reiau competițiile sportive și se va putea merge la plajă”
Articolul următorCercetați penal pentru braconaj piscicol