Astăzi s-a desfășurat simularea ultimei probe a Evaluării Naționale, cea de Limba și literatura maternă. Un elev a fost eliminat, pentru că i-a sunat telefonul în timpul examenului.

La clasa a VII-a au participat 350 elevi (97,14%), 10 elevi absentând, iar la clasa a VIII au participat 314 elevi (99,86%) și 1 a absentat. De asemenea, la clasa a VII-a a fost 1 elev eliminat la Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu, din cauza faptului că i-a sunat telefonul în timpul probei.
Rezultatele obținute de elevi vor fi comunicate în 22 martie, după care acestea sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, conform prevederilor O.M.E.N. 3185/2019 privind organizarea simulării evaluării naționale pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a.
Notele obținute de elevi la probele simulării examenului de Evaluare Națională pot fi trecute în catalog numai la cererea scrisă a elevului sau părintelui acestuia.

Articolul precedentRăzvan Suma, invitat la Sibiu în concertul ”Praga, oraș al muzicii”
Articolul următorFără permis de conducere și băut, un tânăr a intrat cu mașina într-un pom