Elevii depun plângere penală împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu pentru abuz în serviciu. Aceștia sunt nemulțumiți pentru că autoritățile au adoptat o ordonanță de urgență prin care se elimină gratuitatea transportului, iar sumele vor fi decontate doar parțial.

 

Reprezentanți asociațiilor susțin că acest proiect va duce la creșterea abandonului școlar pentru că mulți elevi vor renunța la cursuri. 

„Marți, 20 iulie, Asociațiile de Elevi vor depune o sesizare penală pe numele domnului ministru Sorin Cîmpeanu pentru abuz în serviciu, ca răspuns pentru nepublicarea normelor de aplicare pentru OUG 50/2021. Deși acesta este obligat de lege să publice în termen de 30 de zile normele de aplicare, acesta nu și-a respectat atribuțiile. Ca răspuns, vom depune plângerea la parchetul de pe lângă ÎCCJ la ora 10:00, dar și la ora 11:00 la Administrația Prezidențială, unde vom susține o conferință de presă la momentul depunerii”, a transmis Biroul de Presă al Asociației Elevilor din București și Ilfov.

 

„Astăzi vom fi prezenți atât la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție, cât și la Administrația Prezidențială și vom solicita președintelui României să înceapă urmărirea penală a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Suntem nemulțumiți deoarece acesta, de foarte multe ori, a dat dovadă de dezinteres față de transportul elevilor și asigurarea transportului gratuit al elevilor. Mai mult, la momentul actual în urma adoptării unei OUG prin care se modifică și se reintroduce procedura de decont a navetei elevilor, a fost prevăzut faptul că, la termen de 30 de zile de la adoptarea ordonanței ministrul va adopta, prin ordin de ministru, o anumită metodologie de decontare.

 

Au trecut peste 30 de zile și încă nu a fost adoptat respectivul ordin, fiind încălcată o ordonanță care, până la urmă, însăși ministrul a dat-o”, a declarat Ariana Dudună, președintele Asociaţiei Elevilor Constanţa, la un post TV.

Articolul precedentROMÂNIA ÎN REALITATE, invitat EMILIAN IMBRI
Articolul următorPerioada pentru înscrierile la măsura HoReCa se prelungește cu o săptămână