Tribunalul Sibiu și Judecătoria Sibiu, au sărbătorit azi, 25 octombrie 2019, alături de toate instanțele române, Ziua Europeană a Justiției. În acest context, la sediul celor două instanțe s-a organizat „Ziua Porților Deschise”.

Au participat la eveniment elevi ai Colegiului Național Gheorghe Lazăr Sibiu, clasa a XI-a I, sub îndrumarea doamnei profesor consilier școlar Valeria Purcia. Elevii au fost întâmpinați de vicepreședintele Tribunalului Sibiu, judecător Andreea-Angelica Dinescu.

Celor prezenți li s-au dat explicații referitoare la modul de funcționare al sistemului judiciar, la circuitul dosarelor, la etapele procesuale până la soluționarea unei cauze, la modalitatea de lucru a personalului din cele două instanțe cu vizitarea compartimentelor auxiliare ale acestora, la dosarul electronic, fiindu-le permis accesul în sălile de judecată în timpul ședințelor.

Elevilor prezenți le-a fost făcută o prezentare a carierei de magistrat, le-au fost puse la dispoziție, în format electronic, materiale informative despre sistemul judiciar, iar organizatorii au răspuns întrebărilor formulate de vizitatori.

La data de 5 iunie 2003, Consiliul Europei și Uniunea Europeană au stabilit desfășurarea în fiecare an, la data de 25 octombrie, a Zilei Europene a Justiției, cu scopul de a aduce modul de funcționare a justiției în atenția publicului european.

Articolul precedentA scăzut numărul virozelor în săptămânile calde de octombrie
Articolul următorSăptămâna viitoare se întrerupe curentul electric în trei localități din Sibiu