Elevii din județul Sibiu sunt încurajați să își reprezinte școlile în Consiliul de Administrație. Consiliul Județean al Elevilor Sibiu anunță că cei care au împlinit 18 ani pot intra în cursa pentru ocuparea funcției de reprezentant al elevilor în Consiliul de Administrației, iar depunerea dosarelor se va putea face inclusiv miercuri, 12 septembrie.

“Un lucru cert despre sistemul de învățământ din România, cu toate problemele și neajunsurile sale, este nevoia de implicare activp a elevilor, principalii beneficiari ai educației. Dragă elevule, prin dreptul de vot pe care îl deții, poți influența decizii ce privesc aspecte importante, precum regulamentul de organizare și funcționare, bugetul, curricullumul la decizia școlii (opționalele), planul de investiții, orarul cursurilor ș.a.m.d. Mai mult, vei putea aduce pe ordinea de zi în cadrul oricărei ședințe puncte relevante, referitoare la problemele cu care se confruntă colegii tăi.  În acest sens, te invităm chiar pe tine să aplici pentru acest post, încurajându-te să militezi pentru respectarea drepturilor colegilor tăi”, este apelul Consiliul Județean al Elevilor Sibiu.
Acesta este singurul elev care poate influența alegerile făcute de Consiliul de Administrație în școli.
Joi, 13 septembrie, va avea loc validarea dosarelor de candidatură, iar în perioada 14 – 17 septembrie se va desfășura campania electorală. Între 18 – 21 septembrie se vor organiza alegerile.
Detalii despre aceste alegeri se găsesc pe https://bit.ly/2N2qXV5.

Articolul precedentD.R.D.P. Brașov angajează muncitori calificați pe perioadă nedeterminată
Articolul următorFemeie de 92 de ani, acroșată de o autoutilitară