O căţea din Marea Britanie a adus pe lume 21 de pui, iar proprietara sa susţine că evenimentul ar putea fi consemnat în Cartea Recordurilor.

Joanne Hine a declarat că animalul său de companie, Mary Jane (MJ), o corcitură de Dog german şi Bulldog american, ar fi trebuit să nască şase pui, însă la 20 noiembrie ea a devenit mama a 21 de căţeluşi.

Cel mai mare număr de pui aduşi pe lume de o căţea în timpul unei naşteri a fost înregistrat în Cambridgeshire, Marea Britanie, în anul 2004. Femela din rasa Mastiff napoletan pe nume Tia, a dat naştere la 24 de pui. Însă, Tia a născut prin cezariană, ceea ce o face pe Hine să se întrebe dacă nu cumva Mary Jane ar trebui să devină deţinătoarea recordului înscris în Guinness World Records.

”Sunt foarte mândră de ea. MJ a făcut totul singură, iar Annie şi Ruth de la Jane Callow Veterinary Practice au fost în permanenţă alături de ea”, a povestit proprietara pentru The Independent.

Şase dintre pui s-au născut morţi, iar unul a decedat la scurt timp, potrivit metro.co.uk.

Joanne Hine a precizat că cei 14 căţeluşi care au supravieţuit au nevoie de îngrijire şi atenţie constantă deoarece MJ nu îi poate hrăni pe toţi.

În luna februarie, o femelă de Dog german din statul american Arizona, pe nume Cleo, a născut, prin cezariană, 19 pui.

 
Articolul precedentMai mulți locuitori din Alămor și Cisnădie vor rămâne, marți, fără curent electric
Articolul următorPensionarea anticipată a magistraților, amânată până la 1 ianuarie 2021