Joi, 13 septembrie, pompierii din întreaga țară sărbătoresc Ziua Pompierilor din România.  „Este un moment adânc întipărit în conştiinţa salvatorilor români. Acum 170 de ani, în Dealul Spirii, Compania de Pompieri București, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, a înfruntat cu preţul vieţii trupele otomane inamice covârşitoare ca număr, venite să înăbușe idealurile Revoluţiei de la 1848. Este un moment de înaltă trăire pentru pompierii români, spune Ramona Nistor, purtător de cuvânt ISU Sibiu.
Activitățile organizate cu această cazie încep joi, de la ora 11:00, în Piața Mare din Sibiu. Aici va avea loc o ceremonie militară cu prezentarea tehnicii de intervenţie utilizată în misiunile specifice, defilarea cadrelor inspectoratului, avansarea și premierea pompierilor care s-au remarcat în activitate. Totul se va continua cu Ziua Porților Deschise, în intervalul orar 13:00 – 16:00.
Manifestările se vor încheia la ora 20:00, cu retragerea cu torțe a pompierilor sibieni.

Articolul precedentBRAȘOV. Marcajele de pe drumurile naționale, refăcute de DRDP
Articolul următorSeparatoarele sensurilor de circulație de pe tronsonul Piața Unirii–Andrei Șaguna-Morilor vor fi reamenajate