Doi dintre pacienții internați în stare gravă la Spitalul Clinic Județean Sibiu cu gripă au evoluții ușor favorabile, anunță reprezentanții instituției. Este vorba de o pacienta de 38 de ani care nu mai este ventilată mecanic și de tânărul de 19 ani care este încă asistat respirator.

„Cei doi pacienți rămân sub supraveghere și tratament în cadrul ATI. În stare gravă se află, însă, o femeie de 50 ani, de asemenea cu confirmare virus gripal, care este ventilată mecanic”, transmite Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al spitalului.

Pe de altă parte, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au trimis o informare prin care anunță faptul că, în cursul zilei de 13 februarie au fost trimise la Institutul Cantacuzino din București 4 probe biologice (fragmente de plămân) prelevate de la 4 cazuri suspecte de gripă, soldate cu deces, pentru precizare de diagnostic. Ultimul deces a fost în acest week-end.

Primul caz este o femeie de 68 de ani, transferată din Spitalul de Psihiatrie Sibiu la SCJU Sibiu, Secția ATI, în stare gravă, căreia i s-a efectuat test rapid de gripă, cu rezultat pozitiv.

Următoarele două cazuri sunt alți doi pacienți ai Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu, internați ulterior în Secția de Boli Infecțioase a SCJU Sibiu, în vârstă de 65 de ani și 95 de ani.

„Precizăm că ultimele 2 cazuri au fost spitalizate în Spitalul de Psihiatrie în saloane vecine, fără a intra în contact, ambii fiind imobilizați la pat. Nu exista link epidemiologic între primul caz și celelalte două, nefiind semnalate alte cazuri printre contacți. În cadrul spitalului au fost instituite toate măsurile preventive specifice pentru răspândirea gripei (accesul interzis vizitatorilor în secții, triaj zilnic la bolnavi și personal, aerisire, curățenie și dezinfecție riguroasă, protecția și instruirea personalului, chimioprofilaxie la contacți)”, spune Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al instituției.

Un alt caz, bărbat în vârstă de 79 de ani din Sibiu, cunoscut cu patologie cronică cardiacă și diabet, nevaccinat antigripal din motiv de refuz, aflat sub tratament la domiciliu pentru semne clinice de gripă, cu evoluție nefavorabilă, a solicitat în weekend o ambulanță, iar la urcare a prezentat stop cardio-respirator ireversibil.

Articolul precedentTânăra de 24 de ani rănită în accidentul de la Avrig a decedat la spital
Articolul următorȘapte sibieni au căzut pe gheață iar trei s-au ales cu fracturi