Un accident feroviar a avut loc astăzi, în jurul orei 10, la Gara din Sibiu. Din fericire, a fost vorba doar despre un exercițiu al pompierilor sibieni.

“Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a desfășurat astăzi, 27 februarie a.c. începând cu ora 10:00, un exercițiu combinat de conducere în vederea antrenării structurilor de management, cu forțe în teren în GARA CFR a municipiului Sibiu. Scenariul a presupus producerea unui accident feroviar, respectiv deraierea  unui vagon, urmat de izbucnirea unui incendiu la un tren de mare viteză aparținând CFR Călători  care transporta aproximativ 40 de persoane”, a explicat Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
Conform scenariului, 20 dintre călătorii care se aflau în ultima garnitură a trenului, au rămas blocați în urma deraierii și răsturnării acesteia. Incendiul s-a manifestat inițial la locomotiva trenului, apoi s-a extins rapid la vagonul de călători, iar din cauza  fumului dens și a imposibilității de a ieși, aceștia  au fost surprinși în interior și salvați de salvatorii sibieni. De asemenea, s-a avut în vedere faptul că unul dintre pasagerii din garnitura afectată a călătorit în Italia și astfel a fost transportat în condiții de maximă siguranță la unitatea spitalicească în vederea efectuării investigațiilor specifice.
În total, au fost mobilizați peste 60 de pompieri militari cu două autospeciale  de stingere cu apă și spumă, o autospecială de transport victime multiple , trei  autospeciale de serviciu, o autospecială de cercetare  CBRN și două  autospeciale  de descarcerare.
“Exercițiul a avut drept scop principal verificarea unor aspecte care vizează planificarea, organizarea, coordonarea, conducerea și desfășurarea intervenției precum și modul de cooperare cu instituțiile de sprijin cu rol secundar si anume Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Municipiului Sibiu,  Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu, Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu și Poliţia Locală Sibiu. Coordonarea integrată a tuturor capabilităților a fost realizată de inspectorul șef colonel Cosmin Balcu, în calitate de comandant al acțiunii, iar conducerea în teren a forțelor a fost realizată de comandantul intervenției, domnul prim adjunct al inspectorului șef, maior Lucian Trefaș”, a mai explicat Voina.

 

 

 

 

Imagine

Imagine

Imagine

Articolul precedentCULISELE PUTERII, o nouă emisiune la Realitatea PLUS. Care sunt jocurile, tensiunile și aranjamentele din spatele scenei politice
Articolul următorPatriarhia Română recomandă evitarea sărutării icoanelor din biserică