După o pauză de două săptămâni prilejuită de meciurile echipelor naționale ale României în Liga Națiunilor și preliminariile Campionatului European de tineret, FC Hermannstadt continuă seria jocurilor din Liga 1. Luni, 17 septembrie, ”alb-roșii” vor juca la Ovidiu cu FC Viitorul, fosta campioană. Meciul contează pentru etapa a VIII-a și va începe la ora 21.

Înaintea acestei deplasări, Alexandru Pelici, antrenorul principal al sibienilor, a afirmat, într-o conferință de presă, că jucătorii săi vor încerca să obțină cel puțin un punct, pe terenul unei formații care a mai cedat și altele acasă. ”Ne așteaptă un meci dificil la Viitorul, cu o echipă bună a campionatului, care are jucători tineri, foarte talentați, o echipă frumoasă creată de domnul Hagi, dar așa cum și alte echipe au învins acolo, ne dorim și noi să o facem”, spune tehnicianul.

Pelici consideră că nu trebuie luată în calcul o eventuală stare de oboseală a jucătorilor constănțeni convocați la loturile naționale. ”Poate fi un avantaj, dar foarte bine poate fi și un dezavantaj”, mai afirmă Pelici, adăugând că e convins că oponentul său de pe banca Viitorului are la dispoziție un lot cu jucători valoroși, astfel că va putea trimite în teren o formulă competitivă: ”Viitorul are un lot valoros, din care domnul Hagi poate alcătui o formulă de start. Sunt jucători talentați cu toții. Indiferent cine va intra în teren, va fi o misiune dificilă pentru noi. Viitorul e o echipă de posesie, o echipă care joacă fotbal frumos, plăcut ochiului”.

Tehnicianul echipei sibiene știe cum pot jucătorii săi să obțină un rezultat pozitiv pe Litoral: ”Nu trebuie să le dăm spații. Dacă le dai spații, sunt foarte periculoși. Trebuie să rămânem conectați 90 de minute și câte vor mai fi în plus, pentru că, dacă meciurile ar fi durat doar 90 de minute, astăzi am fi avut 3 puncte în plus și eram pe locul 7, eram liniștiți”.

Apel pentru urgentarea lucrărilor la Stadionul ”Municipal”

Alexandru Pelici a încheiat conferința de presă făcând un apel celor implicați direct în modernizarea arenei din Parcul Sub Arini, rugându-i să facă tot posibilul pentru ca echipa sibiană să revină pe teren propriu cât mai repede. ”Rugăm ca stadionul să fie gata în cât mai scurt timp, pentru că avem nevie de publicul sibian, avem nevoie de suporteri. Ați văzut că am reușit să facem lucruri mari când am avut suporterii alături, la meciurile cu FCSB și la toate celelalte cu echipe din Liga 1. Ne dorim să fim înțeleși, să nu fie interpretate cuvintele noastre într-un fel sau altul. Vrem ca acasă să însemne la Sibiu, nu la Târgu Mureș”.

Dandea e suspendat, Hergheligiu – accidentat

Cu siguranță Alex Pelici nu va putea conta, în meciul de la Ovidiu, pe serviciile lui Alexandru Dandea și Andrei Hergheligiu. Primul e suspendat pentru cumul de ”galbene”, iar al doilea nu și-a revenit încă după accidentare. Alți câțiva jucători se confruntă cu mici accidentări, printre care și Biel Company, dar se speră în recuperarea lor până la ora jocului de la Ovidiu.

Căbuz revine la Ovidiu, dar ca adversar

Portarul echipei sibiene, Cătălin Căbuz, este împrumutat tocmai de la FC Viitorul. Cu această ocazie, el se va reîntâlni cu mai mulți foști coechipieri. Căbuz consideră că acest joc nu va fi pentru el un prilej să îi facă pe oficialii Viitorului să regrete că nu l-au păstrat în lot. ”Am fost coleg cu mai mulți jucători din lotul actual al Viitorului. I-am prins în special pe cei tineri. Ne așteaptă un meci foarte greu. Vom face tot posibilul să câștigăm. Avem nevoie de puncte și sper să scoatem un rezultat pozitiv. Pentru mine, important este să joc, să am cât mai multe meciuri. Dacă rămâneam la Viitorul, nu știu cât prindeam să joc”, a spus Căbuz.

Cătălin Căbuz a făcut parte din lotul naționalei de tineret a României care a obținut cele două victorii din preliminariile Campionatului European 2019, 2-1 în Portugalia și 2-0 cu Bosnia&Herțegovina, tocmai la Ovidiu, în urma cărora ”tricolorii” sunt aproape de o calificare la turneul final. ”Pentru mine, ar conta foarte mult calificarea la Campionatul European. De 20 de ani nu am mai avut o echipă de tineret la Europene. Ar fi ceva senzațional să ajung acolo”, a adăugat Căbuz.

Articolul precedentVIDEO. Salvatorii de vieți din Sibiu, pe podium la Geoagiu Băi
Articolul următorParcarea de la teatru închisă în următoarele săptămâni