La două săptămâni distanță de meciul susținut în localitatea ilfoveană Chiajna, cu Concordia, terminat la egalitate, scor 2-2, FC Hermannstadt va juca din nou în deplasare. Vineri, 29 martie, de la ora 20.30, sibienii o vor întâlni pe Dinamo, în etapa a III-a a play-out-ului. Partida va avea loc în București, pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Înaintea acestui meci, antrenorul Vasile Miriuță a declarat, într-o conferință de presă, că speră ca jucătorii săi să nu mai repete greșelile din defensivă făcute în partida cu Concordia, când au încasat două goluri în tot atâtea minute. Tehnicianul a adăugat că orice rezultat este posibil deoarece ”în play-out fiecare poate să bată pe oricine”.

”Venim după un rezultat de egalitate de la Chiajna, unde ne-am fi dorit să câștigăm, dar din păcate am făcut acel rezultat de egalitate după ce am condus cu 2-0. Nu mai vreau să îmi aduc aminte de acea partidă. Am mai spus-o, micile detalii, greșelile, vor face diferența în acest play-out. Sper ca, de vineri încolo, să nu mai comitem acele greșeli, pentru că ne costă. Muncim mult să ducem mingea în fața porții, să marcăm, dar – din păcate – și la meciul cu Mediașul, și cu Chiajna, le-am făcut cadouri adversarului. (…) Zilele astea chiar am lucrat mult pe faza de apărare, să ne organizăm mai bine, să nu facem acele greșelile care, din păcate, ne-au costat. În rest, suntem optimiști, chiar dacă jucăm cu Dinamo, în București, o echipă bună, s-a văzut asta în jocul lor de când a venit Rednic, mai ales acum, în acest an. Au legat câteva victorii. Au pierdut într-adevăr acum, la Mediaș… Ne așteaptă un meci extrem de greu. Cum am mai spus, în play-out fiecare poate să bată pe oricine. Suntem la câteva puncte de celelalte echipe. Chiar dacă Voluntariul e la egalitate cu noi, nu suntem pe loc de baraj. (…) Avem multe meciuri, iar cel mai important e cel de vineri, unde trebuie să ne prezentăm foarte bine, nu 100 la sută, ci 150 la sută, dacă vrem să venim cu un punct sau cu puncte acasă”, a declarat Miriuță.

Antrenorul echipei sibiene îl va putea folosi cu Dinamo și pe căpitanul Răzvan Dâlbea, revenit după etapa de suspendare. Un alt jucător care a ratat meciul cu Concordia, Ivan Lendric, se află în lotul pentru partida din Ștefan cel Mare. În schimb, vor lipsi accidentații Pedro Moreiro, Biel Company și Alexandru Dandea, ultimul mai având de ispășit două etape de suspendare.

“Domnilor, să uitați că vom juca acasă!”

Dezamăgit de stadiul lucrărilor de la Stadionul ”Municipal” Vasile Miriuță a adăugat că s-a resemnat încă de acum 2-3 săptămâni în privința lucrărilor de la Stadionul ”Municipal” și este convins că FC Hermannstadt nu va juca în actualul sezon niciun meci pe teren propriu.

”Mi-am mâncat cinci ani din viață în aceste cinci luni, cu stadionul. De vreo 2-3 săptămâni am zis ”Stop!”, îmi focusez energia pozitivă numai asupra echipei. Gândiți-vă, antrenându-mă în fiecare zi, am sperat că vom juca acasă 5-6 jocuri, cu sibienii noștri, 5000 sau 6000. Dacă s-ar fi întâmplat lucrul ăsta, vă spun cu mâna pe inimă, așa bine aș fi dormit, pentru că una e să joci acasă, ai 5000 de oameni în spate care te încurajează… Acum două săptămâni le-am spus băieților: ”Domnilor, să uitați că vom juca acasă! Casa noastră e Piteștiul!” Nici nu mă mai consum, că n-are rost. N-am dormit noaptea! Vreau să dorm și eu noaptea, să mă trezesc mai liniștit. Părerea mea e că nu se vrea echipă în Divizia A (n.r. Liga 1). Dau un exemplu! Știți unde stau eu, dincolo, la vecinii noștri (n.a. în Ungaria). Într-un an s-a făcut un stadion de 10.200 de locuri, la o echipă din prima divizie, fosta echipă a armatei. La noi, în 9 sau 10 luni, nu s-a renovat o tribună. Credeți-mă, mi-e scârbă, nici nu vreau să mă mai gândesc la stadionul ăsta. Să salvez numai echipa asta și-apoi voi vedea ce voi face de la anul”, a mai afirmat Miriuță.

Despre situația în care se află echipa sibiană, nevoită să dispute meciurile considerate acasă pe alte stadioane decât pe ”Municipal”, a vorbit și portarul Toma Niga. ”Ne afectează, pentru că una e când joci cu suporterii… în spate, 5.000, sau 4.000, ori 3.000, sau chiar și o mie să fie, să te susțină meci de meci. Mai există momente în care nu poți, nu mai ai suflu, nu mai ai energie. Când te împing ei de la spate, e altceva. Așa, să mergi în deplasare, vin 100 de stewarzi și nu ai nicio susținere”, a declarat Niga.

Portarul a adăugat că nu a avut emoții mari în precedentul joc de campionat, primul pentru el în Liga 1, și că și-a dorit să debuteze cu o victorie. ”Am avut emoții constructive, ca la fiecare meci. Nu am avut emoții care să mă împiedice să fac un meci bun, să gafez, Doamne ferește, sau altceva. Am avut emoții! Toți am avut emoții! Cine n-are emoții, nu-și dorește să joace. Îmi doream foarte mult să câștigăm, să îmi ajut echipa, iar în al doilea rând, îmi doream să debutez cu dreptul, cu o victorie. Așa, am rămas cu un gust amar, am luat două goluri în două minute. E bine că nu am pierdut. E clar că puteam scoate mai mult din acest joc, având în vedere că am condus cu 2-0… Asta e, sperăm să nu mai trecem prin momente din astea, să fim mai concentrați”, a completat portarul.

Înaintea acestui meci, Dinamo ocupă locul 3 în clasamentul play-out-ului, cu 19 puncte, în vreme ce FC Hermannstadt este pe 5, cu 17 puncte.

Articolul precedentPrimele bilete FITS au fost puse în vânzare
Articolul următorSibiu: Femeie lovită de mașină pe trecere de pietoni