După duelul cu CFR Cluj, campioana en-titre, de acum o săptămână, pierdut la limită (1-0), echipa sibiană revine la Târgu Mureș pentru duelul cu FCSB, ocupanta locului secund în ediția precedentă de campionat.

Întâlnirea se anunță una extrem de interesantă din mai multe motive, unul dintre ele fiind acela că, la începutul lunii martie, pe Stadionul „Municipal” din Sibiu, FC Hermannstadt s-a impus cu 3-0 în fața echipei lui Nicolae Dică, în sferturile de finală ale Cupei României.

Eugen Beza, antrenorul secund al sibienilor, crede că reîntâlnirea cu vicecampioana României va fi una specială și este încrezător în obținerea unui rezultat pozitiv.

Ne aflăm în fața unui meci deosebit de important. Ne așteaptă o partidă dificilă, din care trebuie să scoatem un rezultat pozitiv, ținând cont de situația în care ne aflăm. Este o partidă mai specială. (…) Avem așteptări mari de la acest joc, ținând cont că acum o săptămână am întâlnit CFR-ul și am făcut față cu brio. Meritam mult mai mult. Jocul merge, suntem în foame de puncte. Suntem în criză de puncte, nu de joc, jocul merge, în general, avem parametri buni, dar ne lipsește șansa. Dar suntem încrezători că duminică va veni soarele pe strada noastră”, a spus Beza.

Eugen Beza a adăugat că FCSB are prima șansă, dar și că victoria de la mijlocul acestei săptămâni, din 16-imile Cupei României, le asigură jucătorilor sibieni un moral bun înaintea meciului de campionat deduminică.

FCSB este o echipă cu jucători de mare valoare pentru nivelul Ligii 1, jucători care pot face diferența. E clar că au prima șansă, însă cred că le vom pune probleme – așa cum am dovedit-o și în alte rânduri cu echipele mari – și că vom scoate un rezultat pozitiv. Am făcut tot posibilul să câștigăm meciul cu Clinceniul, din mai multe puncte de vedere. Primul, poate cel mai important, pentru că am fost finalista Cupei în sezonului trecut. Ne-am respectat blazonul. În al doilea rând, aveam nevoie de o victorie, pentru că e clar că din punct de vedere mental e un mic blocaj. Odată cu această victorie, absolut meritată, sperăm să ne deblocăm și sperăm să înscriem. Eu unul cred că, în ultimele patru meciuri, asta ne-a lipsit cel mai mult. În fiecare meci din ultimele patru am avut oportunități, chiar ocazii mari de a marca. Nu am înscris, iar la nivelul Ligii 1 e foarte greu să scoți un rezultat pozitiv dacă nu marchezi”, a mai spus antrenorul secund al FC Hermannstadt.

Singura absență din lotul echipei sibiene este Andrei Hergheligiu, în continuare accidentat.

La rândul său, atacantul Ștefan Blănaru, cel despre care s-a vorbit, la un moment dat, că ar fi în atenția FCSB, speră în obținerea unui rezultat pozitiv. Vârful de atac a mai afirmat că va face tot posibilul să rămână în atenția grupării bucureștene și după jocul de duminică. „Este un meci important pentru toți sibienii. Noi avem doar 7 puncte și indiferent cu cine am fi jucat duminică, era norma să facem tot posibilul pentru a scoate un rezultat pozitiv. FCSB e o echipă schimbată față de sezonul trecut, dar nu foarte mult. Știți cum e, la FCSB sunt jucători buni și oricare dintre ei vor intra în teren, vor da totul posibil pentru a rămâne în echipă. Indiferent de adversar, vreau să marchez și să îmi ajut echipa prin jocul meu. Acest joc vine bine și pentru mine. În ultimele etape am jucat mai puțin. Sper ca duminică să îmi ajut echipa, să joc bine și să prind cât mai des echipa. Într-adevăr s-a vorbit despre un interesal FCSB-ului pentru mine și sper ca după acest meci interesul să rămână”, a declarat Blănaru.

Partida dintre FC Hermannstadt și FCSB, contând pentru etapa a X-a, se va juca duminică, 30 septembrie, de la ora 21, pe Stadionul „Trans-Sil” din Târgu Mureș. Înaintea acesteia, echipa sibiană ocupă penultimul loc în clasamentul Ligii 1, cu 7 puncte, în vreme ce FCSB este lider, cu 18 puncte.

Articolul precedentBRAŞOV | Doi senatori francezi, interesaţi de judeţ
Articolul următorBrașov: Accident mortal în această dimineață