O femeie domiciliată din Motiș a fost reținută pentru 24 de ore, iar acum este cercetată sub control judiciar sub suspiciunea săvârșirii infracțiunilor de delapidare, fals intelectual, ambele în formă continuată și uz de fals.

 

“În fapt, în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate din oficiu de către polițiștii specializați din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, a rezultat faptul că femeia, în perioada ianuarie 2014 – mai 2018, în baza unei rezoluții infracționale unice, dar prin acte materiale distincte și succesive, cu frecvență lunară, a dispus fără drept de suma de 120.038 de lei. Femeia, folosindu-se de prerogativele conferite de funcția pe care o ocupa în cadrul unei instituții publice din Copșa Mică, în perioada mai sus menționată, ar fi dispus fără drept de sumele aflate în contul respectivei unității administrativ teritoriale, fie prin transferul lunar al unor sume, fără nicio justificare, în conturi personale, fie prin acordarea unor sporuri necuvenite sieși”, explică Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Potrivit unor surse, femeia era angajată a Primăriei Copșa Mică.

În perioada iunie 2014 – decembrie 2015, femeia și-a însușit, în interesul fiicei sale, în total 57.736 lei, prin viramente lunare în contul acesteia.

Prejudiciul total creat este de 186.024 de lei, fiind întocmite peste 320 de documente care conțin date nereale pe care le-a folosit pentru însușirea de sume necuvenite.

La data de 22 ianuarie, femeia a fost reținută pentru 24 de ore și prezentată în data de 23 ianuarie Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș care a dispus cercetarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit IPJ Sibiu, cercetările în acest dosar continuă.

Articolul precedentVechime în muncă. Atenție! Perioade ignorate la stabilirea pensiei
Articolul următorO mașină și garajul în care se afla au luat foc, în Blăjel