Începând de joi , Filiala Vasile Aaron a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu își așteaptă utilizatorii într-un spațiu primitor, modernizat și utilat cu echipamente electronice. Prin intermediul acesteia, serviciile bibliotecii sunt aduse mai aproape de publicul care locuiește în această zonă a orașului Sibiu. Filiala a fost reabilitată de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, cu suportul financiar al Consiliului Județean Sibiu, pentru a oferi pasionaților de lectură și studiu o experiență plăcută în mijlocul cărților.

Publicul are acces la peste 11.000 de documente de tip enciclopedic, în limbile română, engleză și germană: literatură beletristică pentru toate grupele de vârstă, literatură științifică, science-fiction, enciclopedii, dicționare, cărți de istorie, psihologie, filozofie, medicină, artă, mitologie etc. Un domeniu foarte bine reprezentat în colecțiile filialei este cel al literaturii pentru copii și adolescenți – ficțiune, bibliografie școlară, critică literară.

În cadrul Filialei Vasile Aaron a Bibliotecii ASTRA, publicul va putea beneficia de o serie de servicii, în regim gratuit, prin intermediul permisului de bibliotecă: ● împrumut de documente tipărite și materiale audiovizuale la domiciliu sau pentru consultare în sala de lectură; ● acces la informații din catalogul electronic al bibliotecii; ● rezervare, la cerere, a titlurilor care nu sunt disponibile în momentul solicitării; ● acces la documentele electronice de pe platforma Cloud Library; ● acces la evenimente, activități și acțiuni cu caracter cultural, educațional, creativ și recreativ; ● acces la Internet în scopul informării și/sau cercetării.

„În ultimele luni, Filiala Vasile Aaron a Bibliotecii ASTRA a trecut printr-un amplu proces de reamenajare tocmai din dorința noastră de a oferi publicului experiența lecturii într-un ambient funcțional, primitor și bine organizat. Ne bucurăm că suntem din nou alături de comunitate, punând la dispoziția utilizatorilor servicii de bibliotecă prin care aceștia să poată regăsi informații relevante pentru proiectele proprii. Îi așteptăm cu drag și pe copii, alături de părinți sau profesori, pentru a se documenta și participa la diverse evenimente organizate aici.”, spune Magdalena Iacob, bibliotecar și responsabil al Filialei Vasile Aaron a BJ ASTRA Sibiu.

Înregistrarea utilizatorilor pentru emiterea permisului de acces se realizează în cadrul filialei bibliotecii, în baza actului de identitate și achitării taxei pentru eliberarea cardului (15 lei, pentru adulți, și zece lei, pentru copii), pensionarii, șomerii și persoanele cu nevoi speciale beneficiind de permise gratuite.

Publicul poate accesa serviciile Filialei Vasile Aaron, pe strada Semaforului, Nr. 19, în timpul programului de funcționare (luni, miercuri și vineri, între orele 8 – 16; marți și joi, între 11 – 19) sau la numărul de telefon 0369 807 052.

Articolul precedentJudecătorii sibieni renunță la protest, dar nu vor lua parte la constituirea birourilor electorale locale
Articolul următorOi furate de trei ocneri