Documentarul de joi de la Astra Film Cinema încearcă să facă lumină în situația unui dezacord est-european aflat în impas de mulți ani și chestionează actorii vinovați de o situație intenționat confuză. Filmul “Frozen conflict” aruncă o privire curioasă înspre cazul unor vechi dispute postsovietice și va fi proiectat joi, de la ora 19.

“Trei soldați stau de pază la trecerea râului. Timpul pare să stea pe loc, războiul este unul al declarațiilor contadictorii, iar dușmanul pare că stă atât de ascuns încât nimeni nu îl identifică. Un decor de teatru absurd, dar situația acestui spațiu este ambiguă de multă vreme”, este descrierea filmului.

Filmul “Frozen conflict” vrea să facă lumină în “conflictul” dintre Republica Moldova și Transnistria.

Din interviurile cu localnici și politicieni din ambele tabere, regizorul încearcă să găsescă motivele ascunse care țin pe loc soluționarea crizei și care mențin acest conflict înghețat la nesfârșit. De ce anii de negocieri nu au condus la clarificarea situației acestui teritoriu din proximitatea României rămâne de văzut joi, de la ora 19, la Astra Film Cinema.

Prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele se pun în vânzare cu 15 minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Mai multe informații  pot fi obținute la numărul de telefon 0269.202.430.

Articolul precedentAu început simulările pentru BAC. Barbu și Arghezi printre subiectele de la română
Articolul următorUn copil de 1 an și 7 luni a murit după ce a căzut de la etajul 4