Florin Cîțu, președintele PNL, anunță că toate partidele din coaliție susțin adoptarea legii offshore, astfel încât exploatarea gazelor din Marea Neagră să poată să înceapă cât mai curând.

„Suntem foarte aproape de a avea legea offshore. Ieri am cerut Mininisterului Energiei câteva simulări pentru variante. Vă dați seama, în acest context, toate forțele politice ale coaliției susțin aprobarea legii offshore cât mai rapid. În momentul în care va veni în Parlament vă garantez că va trece foarte rapid, în procedură de urgență. Sunt deja companii care de a doua zi după ce va fi aprobată această lege vor extrage gaz și îl vor pune pe piață”, a declarat Cîțu.

Marți, premierul Nicolae Ciucă a precizat că s-a ajuns la un acord de principiu asupra împărțirii procentelor de venituri între statul român și companiile care vor exploata gazul. Potrivit șefului guvernului, 60% din venituri vor reveni statului, iar 40% celorlalte părți.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentSimona Halep, eliminată în primul tur al turneului demonstrativ de la Indian Wells
Articolul următorZelenski are pe masă propunerea finală a lui Putin – Condițiile dure pe care trebuie să le accepte – “Dacă va refuza, zeci de mii de ucraineni vor muri”