Direcția de Sănătate Publică Sibiu a anunțat, miercuri apariția unui focar de COVID-19 la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Sibiu, unde 12 angajați au fost confirmați pozitiv. Alte 2 focare sunt în 2 companii.

Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu anunță că monitorizează 3 focare de infecție cu SARS-CoV-2.

Un focar este la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Sibiu, unde 12 angajați au fost confirmați pozitiv. Pentru 7 contacți s-a dispus carantina la domiciliu.

Alte 2 focare sunt într-o companie furnizoare de echipamente industriale din Șura Mică, cu 5 angajați pozitivi, 7 contacți în carantină la domiciliu și într-o companie producătoare de articole de voiaj și marochinărie din Sibiu: 7 angajați pozitivi, 8 contacți pentru care s-a dispus măsura de carantină la domiciliu.

S-a luat legătura cu reprezentantul legal al unităților pentru a se dispune măsurile necesare pentru limitarea extinderii infecției cu coronavirus, s-au solicitat planurile de măsuri adoptate de către fiecare unitate în actualul context epidemiologic și s-a comunicat perioada de carantină pentru fiecare caz în parte.

De asemenea, specialiștii le-au recomandat angajaților să își monitorizeze starea de sănătate prin medicul de familie, iar dacă prezintă simptome să apeleze serviciul 112 pentru a fi transportați la spital pentru investigații și tratament de specialitate.

S-a recomandat și dezinfecția spațiilor, iar unitățile au pus la dispoziție dezinfectanți, echipamente de protecție și au luat măsuri pentru distanțarea socială.