Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a anunțat faptul că în toamna aceastase va  finaliza construcţia a 3 creşe noi, totalizând 255 de locuri. 

“În toamna aceasta vom finaliza construcţia a 3 creşe noi, totalizând 255 de locuri. În paralel, am depus proiecte pentru construcţia a încă 3 creşe în cartierele Turnişor şi Valea Aurie şi pe strada Viitorului, cu finanţare prin PNRR, care vor oferi încă aproximativ 220 locuri. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei ne-a înştiinţat că primul proiect, cel care vizează construcţia unei creşe mari, cu 110 locuri, de pe strada Viitorului, a fost aprobat pentru finanţarea din fonduri europene, urmând încheierea contractului”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Proiectul de construcţie a unei creşe noi pe strada Viitorului a fost aprobat spre finanţare în cadrul Planului Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă. Cererea a fost depusă de către Compania Naţională de Investiţii, în baza protocolului de implementare încheiat cu Primăria Sibiu, în cadrul unui program iniţiat de această companie la nivel naţional pentru construcţia de creşe.

Pe lângă amenajările interioare necesare activităţii, imobilul va fi dotat cu panouri fotovoltaice şi panouri solare, iar minimum 20% din teren va fi amenajat ca zonă verde.

Creşa va fi construită conform unui proiect tip oferit de CNI, pe un teren pus la dispoziţie de Primăria Sibiu, cu o suprafaţă de aproape 4.800 de mp. Valoarea investiţiei este estimată la 21,7 milioane de lei.

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedentPSD prezintă noul pachet social pentru românii vulnerabili – Salariul minim și PENSIILE, mai mari de la 1 ianuarie
Articolul următorMINISTERUL AGRICULTURII: A fost definitivat cadrul legislativ pentru operaţionalizarea Casei de Comerţ Unirea