Sorin Cîmpeanu a explicat motivul pentru care un formular a dat naștere unui adevărat haos informațional. Publicat prea devreme, formularul s-a dovedit că nu este obligatoriu de completat pentru părinți. Mai mult, acest formular va fi modificat și adaptat legislației.

Sorin Cîmpeanu a explicat la Realitatea PLUS motivul pentru care formularul publicat de Ministerul Sănătății pentru elevii care vor urma să fie testați de coronavirus a pus în dificultate părinții. Mulți au înțeles că acest formular este obligatoriu la redeschiderea școlilor, însă acest lucru este fals:
 
“Un ordin de ministru comun care a fost promovat după ședința de marți, urmată de ședința de miercuri a Comi – document în care am încercat să surprindem toate ipotezele posibile. Măsură în care am reușit rămâne de apreciat după.
 
Și ministerul educației și ministerul sănătății au spus tot ce au avut de spus în ordinul comun. Nu se prevede completarea acelui formular. În cazul apariției unor simptome în timpul orelor, elevul este izolat, părintele este anunțat, părintele trebuie să își dea un acord informat și semnat pentru că al lui copil să poată fi supus unui test. Dacă școală are cabinet, testarea se face în școală. Dacă școală nu are cabinet, va fi anunțat DSP-ul. Dacă părintele nu își da acordul, copilul merge cu părintele acasă și medicul de familie decide care sunt pașii următori.
 
Acei părinți care vor să își dea acordul înainte, ei nu pot fi opriți.
 
Din păcate, acest formular va fi schimbat că să fie adus în conformitate cu legislația.
 
Probabil că din dorința de a face bine s-au strecurat și astfel de erori, generate de grabă nu din rea intenție. 
 
Acel formular trebuie primit de cadre didactice. Cadrele nu pot face astfel de operațiuni fără că Ministerul Educației să decidă acest lucru, prin inspectorate. 
 
Acel formular trebuie să fie scris și semnat și va fi necesar în cazul în care copilul prezintă simptome sau în cazul în care sunt colegi ai unui elev infectat. Acel formular nu e necesar în prima zi de școală. Dacă cineva vrea să-l ducă în prima zi de școală, noi ne vom organiza că acele formulare să fie primite.”, a explicat Sorin Cîmpeanu la Realitatea PLUS.
Articolul precedentMinistrul Educației, îngrijorare maximă: “Calitatea actului educațional a scăzut foarte mult. Pierderi mari – E greu de crezut că vom putea recupera”
Articolul următorCulisele Statului Paralel | Abuzurile făcute de DNA la umbra protocoalelor cu SRI – Dezvăluiri