Pentru a șasea oară consecutiv, persoanele cu dizabilităţi din județul Sibiu se vor bucura de cel mai important eveniment sportiv organizat la nivelul județului dedicat acestora „Gala Sportivă a Persoanelor cu Dizabilități”. În acest an participă aproximativ 170 de beneficiari ai centrelor din structura și subordinea DGASPC Sibiu și școli cu vârste cuprinse între 8 și 75 de ani. Le sunt alături 40 de studenți voluntari ai Facultății de Științe din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și voluntari de la Crucea Roșie Sibiu. Evenimentul are loc joi, 24 octombrie, de la ora 9.00.

Concurenții participă la diverse probe sportive (aruncarea mingii la coș, gimnastică, bocce) la finalul competiției sportive este programată o festivitate de premiere iar câștigătorii competiției primesc tricouri, diploma, cupe și premii din partea sponsorilor.

Evenimentul vizează dezvoltarea spiritului sportiv în viața beneficiarilor de servicii sociale, fiind proiectul de suflet al directorului general, Laura Camelia Vîlsan, inițiat în scopul promovării unei imagini pozitive a persoanelor cu dizabilități, cât și pentru combaterea percepțiilor stereotipice cu privire la acestea.

„Acest eveniment, aflat la a VI-a ediție, este așteptat cu nerădbare, în fiecare an, de către persoanele cu dizabilități instituționalizate, dar și de cele aflate în familie și care beneficiază de serviciile Centrelor de zi partenere. Deviza evenimentului Demnitate prin abilitate, unește suflete și crează punți între beneficiarii noștri, voluntari și public. Bucuria și distracția sunt ingredientele unei atmosfere reușite, iar eforturile pe care le fac persoanele cu dizabilități la probele sportive vor fi răsplătite cu aplauze, tricouri și premii.”, a declarat Laura Camelia Vîlsan, director DGASPC.

Evenimentul va avea și o parte de divertisment fiind prezent solistul de muzică populară, Robert Târnăveanu, un grup de beneficiari dansatori din cadrul CITO Mediaș și elevii de la Școala Populara de Arte si Meserii „Ilie Micu „ Sibiu, coordonați de către profesor, Izabela Tomiță. De asemenea, echipa de baschet Diakoniewerk va încânta publicul cu o demostrație sportivă. Evenimentul este prezentat de Nicolle Stănese.

Evenimentul este organizat de către DGASPC Sibiu în parteneriat cu Motivation Romania si cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Articolul precedentLa volan cu o alcoolemie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul respirat
Articolul următorVineri are loc vernisajul expoziției „Arhitectură culinară sibiană în perioada modernă și contemporană”