Gaz Metan a învins Politehnica Iași cu scorul de 2-1.

Căpitanul Marius Constantin a marcat ambele goluri ale alb-negrilor din lovitură de pedeapsă, după ce formația gazdă a deschis scorul prin Adrian Bălan. Gaz Metan a acumulat 33 și puncte și s-a distanțat la 3 puncte de FC Botoșani și la 5 puncte de Dinamo.

Politehnica Iași a avut prima ocazie a partidei disputate pe teren propriu în minutul 17, atunci când Andrei Cristea a primit mingea în marginea careului și a tras din prima la poartă, dar Răzvan Pleșca a reușit să respingă balonul în corner. În minutul 29, același Andrei Cristea a executat o lovitură liberă în zid, mingea a revenit tot la el, a încercat să trimite spre poartă, iar Nicandro Breeveld a fost aproape de a deschide scorul. Cu două minute înainte de pauză, Sergiu Buș a primit o minge în centrul careului de 16 metri, a șutat dar portarul ieșenilor a reușit să rețină mingea.

La zece minute de la reluarea jocului, Adrian Bălan, jucător abia intrat pe teren, a reușit să deschidă scorul. Acesta a fost deschis cu o minge peste defensiva alb-negrilor, Răzvan Pleșca nu a reușit să blocheze mingea, iar jucătorul Iașiului a trimis-o în poartă. În minutul 63, Ely Fernandes a pătruns foarte bine pe partea dreaptă, a centrat în careu la Sergiu Buș care nu a reușit să găsească cadrul porții din șase metri. Cu un sfert de oră înainte de finalul jocului, șutul lui Ely Fernandes din careul de 16 metri a fost blocat de un apărător advers. În minutul 76, Sergiu Buș a fost faultat în careul de 16 metri, iar centralul Horațiu Feșnic a indicat punctul cu var. Căpitanul Marius Constantin a executat și a transformat lovitura de pedeapsă. Peste alte șapte minute, Darius Olaru a fost faultat și el în careul de 16 metri, iar Gaz Metan a primit al doilea penalty. A executat același Marius Constantin, iar alb-negrii au trecut în avantaj pe tabela de marcaj. În primul minut al prelungirilor, șutul lui Ely Fernandes din câțiva metri a trecut pe lângă poarta adversă. În al patrulea minute de prelungiri, Sergiu Buș a scăpat singur spre poartă dar nu a reușit să marcheze, iar partida s-a încheiat cu victoria alb-negrilor care au obținut trei puncte imense în bătălia pentru play-off.

Articolul precedentAvalanșă în Munții Făgăraș. Doi turiști s-au salvat singuri
Articolul următorAccident în Mediaș. Șoferul ar fi adormit la volan